Published On: 15 Tetor, 2016

Është tragjik ai popull kur rregullisht pranon ta sundojnë kriminelë e spiunë?!

 

Nga Skënder MULLIQI

 

Ju poliktikan në pushtete lokale dhe në pushtetin  qendror, ju politikan, që nuk po dinë  kush më se a jeni njerëz të politikës apo krimit… Ju atje në krye të shtetit, që nuk po e dëgjoni dhimbjen njerëzore, nuk e meritoni kurrë më  votën shqiptare. Aq shumë keni punuar keq, sa as që meritoni të shkruan kush dhe as të flasë kush  për ju publikisht. Më deshirë nuk do të shkruajmë  asnjë shkronjë të vetme për Ju, por  nuk po kemi zgjedhje tjetër, së i keni uzurpuar pozitat e larta pushtetare. I keni uzurpuar sepse  nuk e përfillët votën e sovranit. Kur nuk e përfillni votën , për kënd dreqin jeni ju aty , veq për vetën , së Kosovën e keni bërë plaqkë .Do të ishte mirë që komplet kjo kastë e shëmtuar politike të transferohet në ndonjë shtet shumë larg Kosovës, po jo edhe më pasurinë që e kanë grabitur. E di që ndoshta gjithmonë unë më shkrime po vajtojë së në këtë vend të bekuar nga Zoti , erdhën në pushtet do matrapazë dhe kriminelë që popullit ia morën nga dora të ardhmën , ia morën pasurinë . Do të shkruaj unë dhe  do të shkruajnë edhe të tjerët deri atëherë kur këtë vend do ta udhëheqin njerëzit e mirë të kësaj toke, të cilët nuk na mungojnë.  Është tragjik ai popull kur rregullisht e sundojnë njerëzit pa meritor, kur e sundojnë njerëzit  edhe shpirt shitur. Çdo ditë kemi shkrime publike të gazetarëve dhe analistëve politikë , të cilat të klasa sunduese nuk po përfillën .Po ia japim vetës të drejtën dhe kemi të drejtë të kërkojmë që në këtë nenqiell të jetohët mirë , sepse i kemi të gjitha begatitë që na i ka dhuruar Zoti. Të drejtën e jetës së mirë po na marrin lakmitarët për pushtet apsolut.Lirinë tonë po na ngulfatin njerëzit të cilët e kan krijuar liri për vete dhe familjët e tyre .Nuk kemi nevojë për premtime dhe fjalë të mira . Nuk kemi nevojë për premtime të zbrazëta  elektorale.Populli është ngopur më pollavra së duhet pritur mandate pas mandateve  së do të bëhet mirë. Nga njerëzit të cilët rregullisht punuan keq për shtet dhe për  popull, shpresa së do të bëhët mirë nuk eziston. Ju në pushtet ia keni mbyllur rrugët prosperitetit dhe zhvillimit të gjithmbarshem, Ju jeni bërë pengesa kryesore që populli ka mbetur i izoluar nga bota demokratike .Ju në pushtet nuk po e mbroni shtetin të cilin e fituam më sakrifica të mëdha pas shumë vitësh të okupimit nga Serbia. Po shkelni mbi gjakun e shumë martirëve dhe dëshmorve të kombit të cilët na sollën lirinë , të cilën liri shumë e keni zvetnuar .E mësuat popullin që të jeton në skam dhe mjerim social!!!  Kurrë nuk e pranuat publikisht së jeni duke punuar keq .Po punësoni  të preferuarit gjysem analfabet por që janë të dëgjueshmit Tuaj. Nuk po i duroni ekspertet të cilët po i ktheni mbrapa së nuk e deshironi konkurrencën.  Ekspertët nuk janë turma analfabetesh potencial , siq  jeni ju  në  krye të shtetit   .Ende nuk po ka kush e hulumton prejardhjën e pasurisë  së paligjshme që e keni bërë më bollëk .Të gjithë kemi shpresuar së Kosova do të bëhët një vend human , së do të kemi njerëz human , të cilët do të punojnë ndershem për shtetin dhe për popullin e vet.Vrasjet politike ishin dhe kan mbetur  tragjedia jonë e re kombëtare. Nuk është  i lirë ai vend kur kriminelët shetisin lirshem të pa ndëshkuar nga ligji. Nuk ka përspekstivë ai vend ku lëshon rrënjë korrupcioni. Të gjithë kemi shpresuar më të drejtë së do të bëhemi një shoqëri e prosperuar dhe demokratike , më një ekonomi të fortë . Këto  paskan qenë veq  do iluzione të mira. Shpresën tonë për një shtet cilësor po e shëndrroni   në tragjedi. Ju që jeni ngjitur në pushtet jeni bërë  edhe tregtarë të mirë të territoreve shqiptare !!! Po i shitni ngadalë vendet më të bukura dhe më të bereqetshme të vendit.I keni shkaktuar dëme të pa riparueshme kësaj gjenerate dhe gjeneratave të ardhshme . Jeni bërë të dëgjueshmit e ndërkombëtarve pa asnjë mbulesë, së mbulesë u janë   bërë  kulltuqet .Jeni bërë fortë  të dëgjueshem  karshi ndërkombëtarve sepse  po  frikësoheni  edhe nga Gjykata Speciale. Ky është vetëm një përshkrim i shkurtër i ndodhive dhe rrugëtimit  tonë jo të mirë. Sistemi pluralist nuk është i njejtë më sistemin autokratik të cilin më ngulm  po e instaloni .Kosovës i duhet një Opozitë  më kualitative .Opozitë ku do të vinin në shprehje interesat e përgjithme ,opozitë më një vizion për  një shoqëri humane , për një shoqëri më ekonomi të zhvilluar dhe më shumë vende të reja të punës , të cilat shumë po na mungojnë. Zgjedhjet e radhës janë një rast i  mirë që të përmirësohen  gabimet e mëdha të deritashme …

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. m.muharremi thotë:

    A a mose ka qene ndryshe ndonjiher Skender i nderuar…?
    Tashe e 600 vjete keshtu ka qene.Per keto 6 shekun shqiptaret jane sunduar nga kriminel e spiun dhe kjo duket se ka kaluar ne njifare tradite tone qe ne dijme te zgjedhim kete sorte njerzish te na perfaqesojne..!

    Përgjigjiuni
    Pelqej(3) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...