Published On: 11 Shkurt, 2016

Është kohë e demokracisë, kohë e fitoreve me zgjedhje e me vota të popullit!

 

[…nuk është kohë e vendosjes së drejtësisë dhe ndërtimit të shtetit me tym helmues e as me flakë revolucionare…]

Ahmet Asani
– Revolucioni dhe dhuna nuk janë zgjidhje, por nëse veç duhet përdorë atëherë të drejtën morale për ta përdorë dhunën e ka shumica e jo pakica!
Ka qenë një periudhë kohore kur bota e lodhur nga luftërat dhe tmerri fashist Hitlerian sikur la të shoh se çfarë mund të ndodh në shtetet me ideologji marksiste-leniniste! Enver Hoxhës i shkoi për krahu që ta përqafoj fortë Shqipërinë, me një dashuri te madhe revolucionare, për 50 vite e mbajti ashtu ne përqafim monist deri sa e ngulfati një ditë Shqipërinë!
Shqipëria Socialiste ishte ngulfatur qysh ne vitin 1971 e rinia kosovare duke besuar ne fjalët e vëllait të madh bërtiste parollat Parti Enver ne v.1981 !
Se ishim ne rruge ideologjike te pa krye e dinte edhe politika serbe, por asaj i konvenonte qe rinia kosovare kishte marr një rruge te tille pa shtegdalje! Ishin kohëra tjera atëbotë, ishin kohëra kur nuk mund të shihje me sy e as te prekje me dore realitetin! Ne rinia e viteve 80-ta i besonim fjalëve te vëllezërve tanë, fjalëve qe dëgjonim nga valët e Radio Tiranes, fjalëve qe lexonim ne librat dhe gazetat e shkruara nga vëllezërit tanë. Gjenerata e 81- shit është gjenerate e Republikës, është gjenerate patriotike, gjenerate e fjalës dhe e besës, gjenerate e cila me shume i besoi vëllazërisë se sa ideologjisë, por dolën fjalët e baballarëve tanë që na thonin se kurrë nuk duhet besuar komunistëve!
– Sot rinia kosovare nuk duhet te lejojë te gënjehet nga askush, jemi ne shekullin e informimit, ne shekullin e internetit, rinia kosovare duhet ta ketë të qartë se ato kohëra kur bota i la komunistët të bëjnë eksperimente me popuj janë te kaluara! Koha e eksperimenteve revolucionare e marrjes dhe mbajtjes se pushtetit me dhune është e kaluar dhe e pamundur në Evropë! Po jetojmë në një kohe të zhvillimit të lirë e të natyrshëm evolutiv, muri i Berlinit nuk ekziston më, as monizëm nuk ka, është kohe e heqjes se kufijve, e bashkimit te shteteve ne një Evropë te Bashkuar – EU !
– Është drejtësia ajo qe do te ndëshkoje shkelësit e ligjit, sot kemi nevoje për ndihmën e miqve tanë për ta vendosur drejtësinë, rendin dhe ligjin, nesër do ta bëjmë vet!
Nuk është kohe e vendosjes se drejtësisë dhe ndërtimit te shtetit me tym helmues e as me flakë revolucionare, ËSHTË KOHË E DEMOKRACISË, KOHË E FITOREVE ME ZGJEDHJE E ME VOTA TË POPULLIT!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...