Published On: 24 Shkurt, 2016

Erëra karpatiane

KOZERI

Bit Gecaj

“Një burim i pavarur i mediave etrerike”, “njofton se djegia e veturave të politikanëve, është një grip momental, origjina e të cilit vjen nga Karpatet. Gripi ka ardhur te ne si rezultat i erërave të forta, por edhe si ndikim i politikave mbrojtëse, nga ngrohja globale.

Shkarkimi i zjarrit në Ballkan, si regjion i njohur me durueshmëri të lartë në këtë drejtim, dhe me përvoja të larta, me temperaturat, zjarrin dhe pirromaninë, konsiderohet si një zgjedhje e përhershme, dhe fatlume për njerëzimin. Kjo zgjidhje mund të prodhoje klimë të qëndrueshme, të cilat do të shoqërohen edhe me zhvillim ekonomik, politikat kreditore, afat-shkurtëra e të mesme, si dhe në zhvillimin e viseve rurale, të cilat kanë mbetur pas dore për shkak të dyndjeve, drejt qyteteve, të cilat i ka sjellur paslufta!

Lidhur me gjithë çështjen (gripin), dhe menagjimin e tij, që dorën në zemër është shumë kompleks, aktualishtë ka disa çrregullime dhe mosmarrëveshje në mes të pozitës dhe opozitës. Sepse si pozita edhe opozita shohin interesat e veta te caktuara te gjithe ky projekt (qe sikur e thame vjen nga diku jashte), derkombetare, qe perveç klimes globale, per synim ka edhe nje rregull te ri shoqerore, i cili do te krijoi harta te reja, levizje te shpejte te qarkullimit, por edhe mot te pershtatshem e pandryshueshem, sa qe qytetaret e hapsirave tona, ne çdo stine, do te ecin, ne T’lina’ pra pa pas nevoje per shpenzime te medha, çka eshte teper e favoreshme, derisa te ngritet brutoprodukti ne nivel vendi!

Atij qe i digjet makina se pari, do te marri si shperblim nje makine te re,qe levize me uje, si dhe nje mirnjohje nga krijuesit e ketij koncepti global, paqesor e historik. Si perhere, ketu me e shpejte ishte pozita, por ja vlen te presim, sepse ditet ne vijim, mund te sjellin ndryshim rezultatesh. Por, me e rendesishmja eshte te mos ndalet era, sepse ne ate rast do te kishim nje ndalim, lokalizim te grip-zjarrit, dhe atehere, mund te lindin akuza per uzurpim, nga vendet e rajonit, te cilat, jane ne pritje per te implementuar, keto projekte te avancuara globale, edhe ne vendet e tyre! E kjo as qi i shkon per shtati vendit tone, si shteti me i ri ne bote. Andaj mund te presim se dallimet mes pozites dhe opozites shpejt do te tejkalohen, dhe zjarri, pardon gripi do te vazhdoi te implementohet me sukses”…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...