Published On: 12 Maj, 2016

Enver Hasani: Mali i Zi e mashtroi qeverinë e Kosovës


Enver Hasani, i cili ka qenë kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës deri vitin e kaluar, tha gjatë emisionit “Jeta në Kosovë” se detajet e mashtrimit të palës kosovare në procesin e demarkacionit i ka të qarta.

Profesori i të Drejtës Ndërkombëtare, Enver Hasani, është i bindur që pala malazeze e ka mashtruar me harta palën kosovare gjatë bisedimeve për caktimin e vijës kufitare ndërmjet këtyre dy shteteve.

Hasani, i cili ka qenë kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës deri vitin e kaluar, tha gjatë emisionit “Jeta në Kosovë” se detajet e këtij mashtrimi i ka të qarta.

“Nëse thua kufijtë republikanë në kuptim Serbinë dhe Malin e Zi është gjë tjetër në krahasim me nëse thua në Çakorr, siç e thotë procesverbali, se kufiri është i njëjti me atë të viteve 1922, 1929, 1933. Në ato vite, Mbretëria Jugosllave ka qenë shtet unitar dhe i ka pasur 33 rajone që nuk kanë lidhje me asnjë fazë të mëvonshme të zhvillimit të asaj Jugosllavie. Pastaj janë bërë nëntë ‘banovina’…”, tha ai.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...