Published On: 25 Gusht, 2016

Enver Hasani, harta e Marrëveshjes së Dejtonit i sqaron të gjitha, por Mali i Zi po rritet

Profesori i së Drejtës Ndërkombëtare, Enver Hasani në “Interaktiv” të KTV-së, ka thënë se po të ishte një aneks-hartë në Pakon e Ahtisaarit do të ishte shumë e lehtë çështja e demarkacionit.

“Neni 3 i Pakos së Ahtisaarit shkrua për kufijtë dhe aty thuhet se ‘Territori i Kosovës do të definohet nga vija kufitare e Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës brenda Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë ashtu siç kanë qenë këto vija kufitare më 31 dhjetor 1988, përveç ndryshimit të vijës kufitare nga marrëveshja e demarkacionit në mes të Republikës Federative të Jugosllavisë dhe ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë më 23 shkurt 2001’”, ka thënë Hasani, që shtoi se Marrëveshja e Dejtonit e ka këtë të mirë, se ka hartë, transmeton Koha.net.

Hasani thotë se nuk e di se a ka humbur Kosova territor, po e di se Mali i Zi po rritet.

“Nuk e di a po humbim territor sepse nuk më takon me profesion, por e di se Mali i Zi po rritet”, ka thënë Hasani, që ka shtuar se metodoligjisht ka qenë gabim dhe proces jotransparent demarkacioni.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...