Published On: 14 Tetor, 2016

Engjell I. Berisha, ‘Zoti i dashurisë’

 

Doli nga shtypi libri më i ri poetik nga autori Engjëll I. Berisha “ Zoti i dashurisë”.
Libri është botuar në Shtëpinë Botuese ndërkombëtare “Bogdani” në Bruksel.
Autori Engjëll I. Berisha, emër i njohur në disa fusha, publicistikë, poezi etj, është emër që po lë gjurmë në botime ndërkombëtare, i përkthyer dhe i shpërblyer në Amerikë, Indi, ………..
Libri përmban motive që e kanë përcjellur autorin gjatë tërë jetës, me theks të veçantë dashurinë, rënkimin për kohën e ligë, protesten për  shëmtinë që na rrethon nga dora njeri dhe bukurinë e vendit të tij. Këto motive, sa janë njerëzore, janë edhe preokupim i çdo krijuesi, për një botë sa më të mirë, sa më të dashur.
Shtatë cikle, me nga shtatë poezi, janë rrethi hyjnor që ne i sillemi gjatë jetës, e ku poeti, ia bënë këtë qarkullim me poezitë e tij duke u ndalur në secilin stacion të jetës me nga cikël. Zoti i dashurisë, është sa antike, po aq poetike e sotme, me shpërfaqje të këtij motivi kudo që ndodhemi.
Botimin e përcjellë një punë e shkëlqyer teknikisht të Shtëpisë Botuese “Bogdani” në Bruksel, ku editori Jeton Kelmendi, tashmë po trason një varg botimesh që edhe prezantojnë letërsinë shqipe ndërkombëtarisht.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...