Published On: 4 Shkurt, 2016

ËNDËRRMADHJA

SKËNDER R. HOXHA

 

( Tri poezitë e para të këtij qerthulli poetik janë të shkruara dhe të botuara më herët, por duhet të lexohen edhe Tash!)

 

DIALEKTIKË*)

 

Dhe prapë –

Fryjnë erërat

mbi pullazin tim të lashtë.

 

Fryhet edhe deti

I ëndrrave të mia

Edhe kënga madhështore

Që e ruaj

Në parmakët e heshtjes

Në bukurinë e pluhurit të meteorëve!

 

Dhe prapë –

Hardhucat nxjerrin kokë

Nga vrimat

E vetmisë së shurdhër.

 

Nesër –

Eoli do t’iu fishkëllejë erërave
e kënga ime do të rritet

Në shandanë të amshuar…

 

*) Kjo poezi është marrë nga libri i parë i autorit “Pëllumbi në fluturim”, Pejë, 1990, f. 64.

 

RRUGËGJATA*)

 

Pakurrizorët çanakëlëpirësit

Bëjnë sehir me skuthëri

Apologji thurin

Mjerimit Kalit të Trojës

Lëlysh Jude gjithnjë

Në Ne e me Ne!

Kor korbash fillikat

Orgji të qenefta bëjnë çudira

Kalërojnë mrizojnë krekosen

Gjaku Im rebelues tretet yshtet

Humbet mugëtirave udhëkryqeve

Përtej Ylberit Purpurit

E gurëzuar jeta irnoset…

 

Tokëhuaja kafshon, kafshon

Si nata të ha rrugëgjata

 

Në avlement pret

Të thuret prej së pari

Përrallë erërash të serta

Mituri Imja e mplakur!

 

*) Kjo poezi është marrë nga libri i autorit “Dy akte të dramës së pakryer”, Lidhja e Veprimtarëve të kulturës – Pejë, 1997, f. 64.

 

ËNDËRRMADHJA*)

 

Lotojnë kullojnë pikojnë

Jeta vdekja Nyjë e Gordiut

Nëpër strehë memece

Shpirti trupi në licitacion

Në dyluftim krajatash

Pisllëk arena të përdala!

Në istikame kurmet kërmat

Sorrëzezat hanë mishra

Në ferrishtë

Përligjet vdekja

Në qivure ndrydhet jeta

Me takëme të inkuizicionit

Satani konkurron dhe fiton

Çmimin Nobel Makabër

Për Gjakpirësi Kanibalizëm

Fjala mendja zemra

Engu im i përkorë

Drejtësia fjalë e Zotit

Almise psiko-filozofike njerëzie

Dërdëllisje s’bëjnë punë!

 

Ëndërrmadhja përdëllehet

Në mes të kudhrës e çekanit

A jam somnambul

Apo kohë fetishe ?

Në majëgjuhë syri degdiset

Kullimqelbi fierinave

Lëvizjet mizasqenike ngatërrohen

Sorollaten aktorët e urtë

Xhindosen…

Regjia bën punën pas tekeve

Tmerrtrishtimi në fusnotë

UdhëMadhja Ime s’bën të ndalet!…

 

*) Kjo poezi është marrë nga libri i autorit “Dy akte të dramës së pakryër”, Pejë, 1997, f. 65.

 

ZEMRA IME E COPËTUAR

 

Në retë e purpurta

Të agsholeve

Vizatoj Zemrën time

Të copëtuar!…

 

Nëpër shkallë të qiellit

Mezi u ngjitëm

Deri në Mesrrugë…

Ëndrra Ime tragjike

 

Qumështin e zi e pimë

Në gropim të natës

Me lojën

Me gjarpërinj!

 

Ai gjarpri mitik

Me tri krerë

Lëpihej në hijen

E Vdekjes Sime!

 

Unë prapë ringjallem

T’ia kreh flokët

Të Humburës Sime…

 

Copat e Zemrës

T’i bëj NJË!…

 

 

              ZJARR PROMETHEU

/Jusuf Gërvallës, Kadri Zekës dhe Bardhosh Gërvallës./

                                      

Agimeve e muzgjeve shpirt i ndezur

Në unor Dukagjini tej Ylberit

Flakë Janari ku drithërinë zemrat

Flakë janari ku lëshojnë shtat ëndrrat.

 

Kitarë e përvuajtur në krahë muzash

Me tela të kurdisur n’Dubovik

Harfë e moçme magjepse e fashitur

Lyrë Orfeu e shndërruar në mit.

 

Në Flakë Janari u lind Kanjushë e Verdhë

Fluturojnë e bien Jusufi tha –

Trohat e përgjakura rrugës skamnore

Dimrave të ftohtë duke i mbledhë.

 

Në hartë Ilire vegim engjëllor

Me duart plot zjarr Prometeu

A është baladë profetike a këngë trimoshi

Rrugës së kalvarit Jusufi Kadriu Bardhoshi

Figura në bronz e në vargje rubaish.

 

Natë kobtare n’Allaman nxiu

Shtrigat hienat e moheve e pritave

Në llahtari veshur me lëkurë djalli

Thurën shëmtinë në kristale shtrëngatash

Flakë Janari u bë Fanar i pashuar.

 

LIRINË E KAM PARANDJERË NDRYSHE

1.

Edhe si fëmijë

E kam kuptuar se më mungon liria

Gjithmonë kam parandjerë

Se duhet të ndodhë lufta

 

Kam parandjerë

Se lufta sjell masakra

Kufoma, varre

Pastaj  –

Nënat motrat nuset

Me duar në gji

Babatë që thonë

M’u vra djali a vajza për LIRI!

 

2.

Kam parandjerë

Rrugët e ferrit

Që duhet përjetuar

Për LIRINË!

 

Kam parandjerë

Dhe tokën e djegur

Rrënime shkatërrime

Ndjekje përndjekje –

Të gjitha për LIRINË!

 

Por –

LIRINË

E kam parandjerë ndryshe

E kam përfytyruar ndryshe

E kuptoj ndryshe,

Ta dini –

Shumë më ndryshe!…

 

ANTIKA ËSHTË IMJA

 

A është e nëmur

Shqipja

A është i harruar

Populli im

Plak sa Evropa

 

Thuaj si të duash  –

Antika është imja

 

Perënditë tanë

Të rrejshëm

Varrmihës

Të kohërave tona

Gjak e lak

Na flijuan gjer në prak!

 

2.

 

Evropë skileja

Na tradhtoi

Nëpër kohë

Diell i Lindjes

Na dofhi

Na griu

Na poqi

Plisin e Bardhë

S’mund na e hoqi.

 

O, Zot!

A është e nëmur Shqipja

A është i ndrydhur

Populli im !?

 

Harbut i çmendur

Kalëron në gjak e lot

Të vëllezërve të mi

Më shkel nëpër ugarë

Pleqërinë ilire

E vë në kandar!

 

Hej!

Antika është Imja.
3.

 

Ne  –

Pleqërishte

Dje e sot

Nesër e mot

Me bezen e alltë

Me Shqipen e zezë

Dykrerëshe

Nisemi për marshim

Me të mbështillemi

Në Altar

Edhe kur na vënë në litar

Edhe kur shkojmë

Në amshim…

 

Hej!

Edhe e nesërmja është Imja.

 

SHËNIME BIOGRAFIKE DHE BIBLIOGRAFIKE

 

Skënder R. Hoxha (Demaliaj), (1949) u lind në Shiponjë (ish-Jabllanicë) të Dushkajës, komuna e Gjakovës. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa Gjimnazin dhe Shkollën e Lartë Pedagogjike – Dega e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe.i mbaroi në Gjakovë.

Më 1 shtator 1969, pasi kishte kryer një vit studimesh, fillon të punojë arsimtar në shkollën fillore “Ferhat Binishi” të Zhabelit (Dushkajë), për të vazhduar edhe studimet pa shkëputje nga puna. SHLP-në e mbaron në vitin 1972, në Gjakovë.

Më 10 janar të vitit 1973 emërohet drejtori i pare i Shkollës fillore në Kralan të Dushkajës,komuna e Gjakovës, të cilën e emërton me emrin e dëshmorit Hazir Ramaj.

I etur për dije, në ndërkohë, regjistrohet në Fakultetin Filozofik – Dega e Ghuhës dhe Letërsisë Shqipe në Universitetin e Prishtinës. Fakultetin, gjithashtu, pa shkëputje nga puna, e kreu në vitin 1985 dhe mori thirrjen: Profesor i gjuhës dhe i letërsisë shqipe. Më vonë, në vitin akademik 1992/93, qe pranuar në studime pasuniversitare në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Prishtinës, në Degën e Gjuhësisë, por, për shkak të aktivitetit të tij, ishte i përndjekur nga organet e sigurimit të atëhershëm, ku për t’iu shmangur lëvizjeve jashtë Pejës, u detyrua t’i ndërpresë studimet pasuniversitare.

Në shkollën e Ozdrimit punon, profesor i gjuhës dhe letërsisë shqipe, deri në prill të vitit 1997, ndërsa, prej atëherë, Skënder R. Hoxha është profesor në shkollën e mesme të lartë teknike “Shaban Spahia” të Pejës. Në këtë shkollë, përveç mësimdhënies, është edhe kronist i shkollës si dhe kryeredaktor i revistës periodike “Tekniku i ri” të kësaj shkolle. Vlen të përmendet se në të gjitha shkollat ku punoi, ishte themelues i grupeve letrare si dhe kontribuoi në begatimin e jetës kulturore përgjithësisht.

Me ardhjen e tij në Pejë (1978), pa vonuar, angazhohet regjisor në grupin dramatik të fabrikës së autopjesëve “Ramiz Sadiku” të Pejës, ku (deri më 1981), bëri regjinë e disa pjesëve teatrore (drama, komedi), ndër të cilat po përmendim: dramën “Fosilet” e Azem Shkrelit, komeditë “Vëllazëri e interes” dhe “Burri – burrë” të Kristo Floqit, përgatiti disa akademi solemne etj.

Në vitin 1984, me iniciativën e tij, pas një pauze të gjatë, u riaktivizua aktiviteti i Klubit Letrar të Pejës, kryetar i të cilit u zgjodh në mandatin e parë, e për herë të dytë kjo detyrë iu dha edhe në shtator të vitit 1989.

Skënder R. Hoxha me shkrime kishte zënë të merrej qysh si nxënës i Gjimnazit “Hajdar Dushi” të Gjakovës. Shkruan: poezi e prozë (për të rritur dhe për fëmijë), publicistikë, eseistikë, fejtonistikë, trajtesa letrare e shkencore, kritikë letrare, tema historike, çështje e probleme gjuhësore, ndërsa më me përkushtim merret me hulumtime e studime në fushë të onomastikës, përkatësisht të toponimisë. Shkrimet e tij filluan ta shohin dritën në fillim të vitit 1969, e pastaj, kohë pas kohe, e gjejmë të botojë në gazeta e revista që botoheshin në Prishtinë, Shkup, më vonë edhe në ato në Tiranë e gjetiu.

Përveç krijimtarisë letrare Skënder R. Hoxha një kohë të gjatë u mor edhe me gazetari, si bashkëpunëtor i disa gazetave dhe revistave, Programit të Dytë të Radio-Prishtinës, Radio – Pejës, etj.

Njihet si publicist e studiues i zellshëm. Ka botuar një serë trajtesa letrare, punime të fushës didaktiko – metodike, recensione për libra shkollorë e letrarë, si dhe materiale e punime studimore në fushë të onomastikës, dialektologjisë, folklorit dhe etnologjisë, kulturës së gjuhës etj. Merr pjesë në Simpoziume e Tryeza shkencore që kanë të bëjë me shkencat filologjike, me kumtesa e diskutime, të cilat iu kanë publikuar në botime të veçanta të Institutit Albanologjik të Prishtinës, si dhe në botime të tjera. Ndërkaq, në përmbledhjen e përbashkët “Roje drite”, me punime letrare të anëtarëve të Klubit Letrar të Pejës, (botuar më 1990, në Pejë), Skënderi u prezantua me një tufë poezi.

Në vitin 1996 ka themeluar shtëpinë botuese “Art poetika”, të cilën e drejton dhe është redaktor i botimeve. Do përmendur se në edicion të SHB “Art poetika”, deri më tash, janë botuar një numër veprash letrare e shkencore të autorëve të ndryshëm. Përveç këtyre angzhimeve që i përmendëm më sipër, Skënderin e gjejmë redaktor, koredaktor, recensent, lektor e korrektor edhe nëpër shumë vepra të botuara.

Që nga viti 1983 është bashkëpunëtor i jashtëm i Institutit Albanologjik të Prishtinës, në sektorin e onomastikës dhe në atë të folklorit.

Në vitin akademik 2011/12 është regjistruar student i rregullt në studimet pasdiplomikeFakultetin FilologjikUniversitetit Shtetëror i Tetovës, Programi studimor: Gjuhë dhe letërsi shqipe – Letërsi. Këto studime Sënderi i kreu me sukses të shkëlqyeshëm, duke dhënë të gjitha provimet e parapara me Programin Studimor.

Ndërkaq, më 13 qershor 2013, mbrojti publikisht me sukses punimin e magjistraturës me titull: “GJUHA POETIKE E PROZAVE TË DRAMATIZUARA TË AZEM SHKRELIT”, para Komisionit Profesional në përbërje: 1. Prof. dr. Salajdin Mehmeti – mentor, 2. Prof. dr. Luljeta Isaku – kryetar, 3. Prof. dr. Ejup Ajdini – anëtar, dhe fitoi gradën shkencore MAGJISTËR I LETËRSISË SHQIPE.

Skënderi është anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës.

Aktualisht është nënkryetar i Klubit të Shkrimtarëve në Pejë.

Jeton, punon e vepron në Pejë.

 

B I B L I O G R A F I

 

PUNIMESH E VEPRASH STUDIMORE – SHKENCORE, LETRARE, PUBLICISTIKE, HISTORIKE, TË BOTUARA DERI  MË TASH:

SKËNDER R. HOXHA shkruan: poezi e prozë (për të rritur dhe për fëmijë), eseistikë, fejtonistikë, trajtesa letrare e shkencore, tema historike, çështje e probleme gjuhësore, ndërsa më me përkushtim merret me hulumtime e studime në fushë të onomastikës, përkatësisht të toponimisë.

Deri më tash ka botuar një numër shkrimesh me interes si dhe tetëmbëdhjetë vepra zhanresh të ndryshme:

 

1.PUNIME STUDIMORE NË FUSHË TË ONOMASTIKËS:

 

– “Toponimia e fshatrave Radoniq e Rakoc” (punim studimor), botuar ne “Gjurmime albanologjike”, sshf., 16 – 1986;

– “Çështje të toponimisë së katundeve Radoniq e Rakoc të Dushkajës”, (kumtesë), botuar në “Çështje të studimeve albanologjike (I), (Materiale nga Simpoziumi shkencor i mbajtur në Prishtinë, më 20 dhe 21 dhjetor 1985)”, Prishtinë, 1987;

– “Vëzhgime mbi toponiminë e Dushkajës”, botuar (në dy vazhdime) në “Rilindja”, 4 nëntor 1989 dhe 11 nëntor 1989;

– “Rreth herrjes dhe riemërtimit të disa toponimeve të krahinës së Dushkajës”, Rilindja, Prishtinë, 29 janar 2000, f. 17.;

– “Disa të dhëna rreth toponimis së Dushkajës”, Toponimia e Gjakovës me rrethinë, (Tryezë shkencore e mbajtur më 4 maj 2001), Gjakovë, 2002, f. 211 – 223.;

– “Hidronimia e Dushkajës”, Nacional, Tiranë, 12 prill 2008, f. 23 – 24.

– “Gjurmë të administratës turke në toponiminë e Dushkajës”, Epoka e re, Prishtinë, 18 janar 2008, f. 19.’

– “Toponimet në poezi – si truall frymëzimesh”, (Këndvështrim letraro-gjuhësor), Zëri, Prishtinë, 2 prill 2008, f. 26.; etj.

 

  1. VEPRA STUDIMORE:

 

– “Kontribut për studimin e toponimisë së Dushkajës (I)”, botoi “Përparimi”, Prishtinë. 1992;

“Kontribut për studimin e toponimisë së Dushkajës (II)”, botoi “Art poetika”, Pejë, 2000;

– “Toponimia e Dushkajës”, botoi “Jakova”, Gjakovë, 2007.

– “Fitonimia dhe zoonimia e Dushkajës”, botoi “Art poetika”, Pejë, 2010.

 

  1. VEPRA LETRARE:

 

–  “Pëllumbi në fluturim” (poezi), 1990;

–  “Kalorësit e mortit” (poezi), 1993;

– “Bilbili i Dushkajës” (poezi për fëmijë), 1995;

–  “Dy akte të dramës së pakryer” (poezi), 1997;

–  “Vjersha dhe poema” (poezi), 2004;

–  “Poemë e dhimbjes krenare” (poezi), 2007;

–  “Në mes meje e dhimbjes”, (poezi), 2010;

–  “ Këndimi i muzave” (poezi, haiku dhe sibila, shqip – anglisht), Tiranë, 2011.

–  “Udhëkryqet e Fatamorganës” (poezi, shqip – rumanisht), Bukuresht, 2012.

 

  1. VEPRA PUBLICISTIKE:

 

–  “Tridhjetë vjet pune të shkollës së mesme “Shaban Spahija” të Pejës” (monografi), 2002;

–  “Jabllanica (Shqiponja) e Dushkajës” (monografi), 2004;

–  “Radoniqi e Rakoci të Dushkajës” (monografi), 2005;

–  “Poet i trazuar” (libër – bisedë me shkrimtarin Hasan Hasani), 2007;

–  “Hasan Hasani në sytë e kritikës” (përmbledhje kritikash për veprat e H. Hasanit), 2008;

–  “Rrugëtimi për në panteon – Aspekte të krijimtarisë letrare të Hasan Hasanit”, ( Vështrime, ese, recensione, kritika, këndvështrime, për veprat e Hasan Hasanit), 2009;

– “Thanë për veprat e mia – thashë për veprat e tyre (I)” (Janë përfshirë disa recensione, trajtesa, ese, kritika, këndvështrime letrare e gjuhësore, etj., që të tjerët shkruan për veprat e mia, si dhe ato që unë kam shkruar për veprat e të tjerëve), 2011.

– “Beci i Dushkajës” (monografi), 3013.

 

  1. VEPRA HISTORIKE:

– “Kolonizimi dhe rikolonizimi i Dushkajës me sllavë (sipas burimeve shkrimore dhe informatorëve në terren)”, botoi “Art poetika”, Pejë, 2010.

  1. KUMTESA:

 – “Çështje të toponimisë së katundeve Radoniq e Rakoc të Dushkajës”, (kumtesë), botuar në “Çështje të studimeve albanologjike (I), (Materiale nga Simpoziumi shkencor i mbajtur në Prishtinë, më 20 dhe 21 dhjetor 1985)”, Prishtinë, 1987;

– “Vëzhgime mbi toponiminë e Dushkajës”, botuar (në dy vazhdime) në “Rilindja”, 4 nëntor 1989 dhe 11 nëntor 1989;

– “Rreth herrjes dhe riemërtimit të disa toponimeve të krahinës së Dushkajës”, Rilindja, Prishtinë, 29 janar 2000, f. 17.;

– “Disa të dhëna rreth toponimis së Dushkajës”, Toponimia e Gjakovës me rrethinë, (Tryezë shkencore e mbajtur më 4 maj 2001), Gjakovë, 2002, f. 211 – 223.;

– Gjendja e  sotme e eposit të kreshnikëve në krahinën e Dushkajës, (kumtesë), e lexuar në Konferenca II Shkencore Ndërkombëtare (organizuar nga Instituti Albanologjik i Prishtinës dhe Qendra e Studimeve Albanologjike e Tiranës), 8 – 9 gusht 2014, Prishtinë, Republika e Kosovës.

Ndërkaq, ky autor ka në dorëshkrim edhe disa vepra të tjera që presin mundësitë e botimit.

Skënder R. Hoxha është anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës.

Aktualisht është kryetar i shoqatës së krijuesve letrarë të Dushkajës “Penat e Dushkajës” në Cërmjan dhe nënkryetar i Shoqatës së Krijuesve Letrarë të Pejës.

Jeton, punon e vepron në Pejë e në vendlindjen e tij, në Jabllanicë (Shqiponjë) të Dushkajës, komuna e Gjakovës.

 

   PS: Kam të botuara edhe disa trajtesa pedagogjiko-metodike, recensione për libra shkollorë, materiale nga thesari popullor, punime e vepra studimore për çështje letrare, vepra publicistike etj. (që nuk po i numëroj këtu). Po ashtu,  deri më tash, jam redaktor në disa vepra të të tjerëve, e në disa të tjera jam recensent, të cilat janë botuar…

 

Vlen të theksohet se poeti Skënder R. Hoxha, gjatë vitit 2012 u prezantua me disa poezi (shqip – rumanisht) në Antologie literara (Antologji letrare) SETEA CUVINTELOR (ETJA E FJALËVE), ku janë të  përfshirë 8 shkrimtarë shqiptarë e 8 shkrimtarë rumunë. Gjithashtu, për krijimtarinë letrare të këtij poeti, me vlerësime mjaft të mira, shkruan kritikë të njohur nga Bukureshti, si: Maria Mureshan, Marius Çellaru etj., duke publikuar ato shkrime në revista prestiqioze të atjeshme, si: “Constelatii diamantine”, “Citadela”, “Kosova literara” (Kosova letrare), etj. Në revistën shumë të njohur atje “Nomen artis – Dincolo de tacere”, nr. 9, të datës 10 maj 2012, poeti Skëndër R. Hoxha zë dy faqe me poezi sibilike të tij, shqip – rumanisht.

Ndërkaq, ka në dorëshkrim edhe disa vepra të tjera që presin mundësitë e botimit.

 

  1. FEJTONE:

Masakra e Jabllanicës (Shqiponjës) së Dushkajës e vitit 1921, Gazeta “Pavarësia News”, Prishtinë, Fejtoni, prej 26 gusht 2007 –  6 shtator 2006.

Një kapitull historik i Becit të Dushkajës, Prishtinë, Fejton, prej datës 10 shkurt 2007 – 20 shkurt 2007.

Kultura shpirtërore e Dushkajës, Gazeta “Bota sot”, Prishtinë, prej datës 18 gusht 2009 – 27 gusht 2009, faqja 23.

Vendbanimet e Dushkajës – një historik i shkurtër, Gazeta “Bota sot”, Prishtinë, prej datës 23 mars  2013 – 7 prill 2013, faqja 15.

Fitonimia e krahinës së Dushkajës, Gazeta “Botapress”, Prishtinë, Dokumentare, prej datës 5 mars 2014 – 11 mars 2014, faqja 18.

Varret e Dushkajës dhe legjendat e ruajtura në traditë, Gazeta “Bota sot”, Prishtinë, prej datës 13 gusht 2014 – 14 gusht 2014.

 

  1. PËRKTHIME NË GJUHËT E HUAJA:

Doblibare ve vraniçe koylerinin yer adlari bikgisinde çerkezlerin izi, (Titulli I origjinalit: Gjurmët e çerkezëve në toponiminë e katundeve Doblibare e Vraniq të Dushkajës, (Kumtesë), botuar në revistën në gjuhën turke “Çevren”, nr. 72, korrik – gusht 1989, Prishtinë, fq. 39, 40, 41.

Singing muses, Haiku and sibilus (shqip: Këndimi i muzave, përmbledhje poetike me Haiku dhe Sibila), Vllamasi, Tiranë, 2011.

–  Intersectiile Fata Morganei, (shqip: Udhëkryqet e Fatamorganës, përmbledhje me poezi), Amanda Edit, Bukuresht, Rumani, 2012.

 

  1. MIRËNJOHJE:

Për të arriturat dhe kontributet në fushën e letërsis, shkencës e kulturës, Skënder R. Hoxha është nderuar me mirënjohje dhe çmime të ndryshme, ku vlen të theksohen ato të vitit 2012, përkatësisht, ato që iu ndan në kuadër të 100 – Vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë:

Në 100 – Vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë, Bashkësia Kulturore e Shqiptarëve të Rumanisë, Skënder R. Hoxhën e nderon me MIRËNJOHJE Për kontribut dhe bashkëpunim permanent me komunitetin shqiptar të Rumanisë. Për pjesëmarrje në Festivalin e Parë të Poezisë Shqipe, me MIRËNJOHJE u nderua nga  Shoqata “Bytyçi” Tiranë – Poeteka Mbarëkombëtare “Ndue Bytyçi” 2012. Ndërkaq, me Çmimin POETI I VITIT, poeti Skënder R. Hoxha u nderua nga Iniciativa Sociale e Kosovës, e për kontribut të veçantë në Atre Letrare, nga Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport e komunës së Pejës, Skënder R. Hoxha – shkrimtar nderohet me ÇMIMI I KARRIERËS, Pejë, Nëntor 2012. Ndërkaq, më 31 gusht të vitit 2014, Shoqata “Bytyçi”, Tiranë, Prof. mr. Skënder R. Hoxhës i jep Titullin NDERI I BYTYÇASVE.

                                    (Pejë, gusht 2015).        

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...