Published On: 3 Qershor, 2016

Eksploatimi i qymyrit ka vënë në rrezik banorët e Shipitullës

Refuzimi i banorëve të lagjes “Mirena” për regjistrimin e patundshmërisë së tyre po e rrezikon eksploatimin e qymyrit, të nevojshëm për prodhimin e energjisë elektrike nga termocentralet, shkruan sot Koha Ditore.

Banorët e lagjeve afër mihjes në Shipitullë kanë deklaruara se KEK-u e ka shkelur vijën e kuqe që i lejohet në bazë të ligjit.

Por në KEK janë përgjigjur se pozicioni i ekskavatorëve të KEK-ut është ofruar në limite të lejuara me licencën që ka. E Komisioni i Minierave dhe Mineraleve thotë se nuk bën verifikimin nëse KEK-u e ka shkelur licencën e lëshuar nga ky institucion.

Por janë banoret e lagjes akuzojnë KEK-un për kalimin e “kufirit”. (Artikullin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Kohës Ditore)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...