Published On: 12 Gusht, 2016

Ekspertët: Loja me harta e Qeverisë dhe Komisionit, pse po i refuzoni hartat kredibile në interes të Kosovës?

 

Të dashur miq,

Loja me harta, sidomos me ato që tregojnë se Bjelluha, Çakorri dhe kulla e Zhlebit gjenden jashtë kufirit të Kosovës është lojë e rrezikshme, jo e ndershme dhe profesionalisht e dëmshme për Kosovën. Nëse dikush ia dëshiron të mirën Kosovës, duhet të bëjë analiza më të thella hartografike e jo vetëm të tilla që i konvenojnë pa u lodhur fare se çfarë lloj dëmi i bënë atdheut. Ekzistojnë mijëra harta shumë më kredibile që vertetojnë se hapësirat e lartëcekura janë në kufirin Kosovë-Mali i Zi dhe se si të tilla janë legjitime dhe të përpiluara nga institucionet e formuara nga Kuvendi i Kosoves. Është për tu habitur se si merren për bazë hartat e planeve hapësinore të pas luftës të vitit 1999, e nuk merren për bazë hartat e planeve hapësinore të para vitit 1999. Te gjithë e dijmë se hartat e planeve hapësinore të para vitit 1999 janë shumë më të kontrolluara në aspektin profesional dhe politik, sepse rrjedhin nga një sistem i cili kishte kontrollë të rreptë mbi secilin aktivitetet profesionale dhe politike dhe se gabimet eventuale dënoheshim me burg, madje deri në 20 vite. Pse këto harta nuk merren parasysh kur dihet fakti se flasin në të mirë të territorit të Kosovës, por tentohet t’i hidhet hi syve opinionit kosovar se hartat e pas luftës të vitit 1999 janë më të sakta dhe më të mira për Kosoven, edhe kur vërtetohet se sipas tyre Kosova humb territor. Pse nuk merret parasysh harta zyrtare e Qeverisë së Malit të Zi e dërguar në Adriatik Atllas, hartë kjo e dërguar zyrtarisht nga organi përgjegjës i Malit të Zi tek një projekt i bashkëfinancuar nga BE, dhe duke ditur vlerën e projektit nuk eshte lejuar gabimi eventual, e që gjithashtu flet se teritorret kontestuse i takojnë Kosovës. Pse ne nuk i marim parasysh të gjitha faktet që flasin në dobi të Kosovës, por vetëm ato që dëmtojnë Kosovën, pse, pse, pse? A ka dikush ndonjë sqarim politik dhe profesional, apo veç për inat. Nëse është për inat, pse nuk i përmbahemi një fjale të urtë popullore që thotë “mbaj inat dhe ha, e jo mbaj inat e mos ha”.

Dhe nëse me të vërtetë është ashtu, le t’i përmbahemi asaj fjale të urtë, dhe pse jo të mbajmë edhe inat mes njëri tjetrit, por gjithmonë të fitojmë atë që është më e mirë për Kosovën.

F.I & Sh.B

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. Peja thotë:

  I nderuar ju pergzoj per guximin intelektual dhe profesinal.
  Sinqerisht
  Diana

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...