Published On: 17 Shtator, 2016

Ekskluzive: Dëshmia shokuese e kolonel Ahmet Krasniqit, për luftën dhe tmerret e përjetuara si tradhtari më i madh i APJ-së

  • varrimiministrit
    “Sikur Ahmet Krasniqi të kishte vdekur si rojtar tregu në Rovinj, do të ishte historia më e trishtuar dhe e padrejtë në vorbullen e luftërave në Ballkan”, shkruante gazetari kroat Slavica Lukic, korrespodent i AP-së dhe Rojtersit.

Provat e ministrit Krasniqi kundër vendimit të Gjykatës Ushtarake të Kroacisë

sef_krasniqi

Përgatiti: Sefedin Krasniqi

Burgu i qarkut në Karlovc

Ahmet Krasniqi

 

Ankesë kundër vendimit të gjykatës ushtarake në Karlovc për kryerjen e hetimeve,

Drejtuar: Këshillit të Gjykatës Ushtarake

Gjykata ushtarake, me vendimin nr. Kir. 142/92 – 5, më ka caktuar paraburgimin dhe me Vendimin nr. Kio. 290/92 – 2, ka vendosur: caktimin e hetimeve, për çka konsideroj se nuk ka bazë në kuptimin e rregullave të miratuara të LP-së – si dhe të akteve tjera të Republikës së Kroacisë.

Gjegjësisht, në Vendim disa fakte paraprakisht paragjykohen dhe disa nuk janë marrë parasysh, e ato janë:

– Së pari, unë nuk kam «qëndruar në radhët e APJ-së» por nga burgu i Rjekës më kanë transferuar në  burgun e  Beogradit dhe se kam qëndruar në front nga 20. 12. 1991 deri më 27. 02. 1992  dhe nuk kam marrë pjesë në operacione luftarake. Në front kam qëndruar me dhunë (kam qenë i dërguar me dhunë) përkundër faktit që isha nën hetime. Në burgun ushtarak të Rjekës kam qëndruar nga 17.09.1991 deri më  19. 10.1991, ndërsa në burgun ushtarak në Beograd prej 20.10 –  20.11.1992.

– E dyta, në Vendim askund nuk thuhet që kam qenë nën hetime të Gjyqit Ushtarak të Beogradit, të cilin vendim gjegjës ia kam dorëzuar organeve gjegjëse në Gospiç.

– E treta, askund nuk thuhet se duke rrezikuar jetën kam kaluar ilegalisht kufirin në mes të RSJ – Maqedonisë dhe të Maqedonisë dhe Shqipërisë. Pastaj, kam mundur të rri edhe në Shqipëri, Austri apo në cilin do vend perëndimor, por kam ardhur në Kroaci, shtetas i të cilës jemi: unë grua dhe fëmijët, të cilët janë të lindur në Zagreb.

– E katërta, askund në Vendim nuk thuhet që në aeroportin e ”Vjenës” kam kërkuar ndihmë nga Ambasada kroate dhe autoritetet e policisë (austriake) më kanë lejuar për të shkuar (kthyer) në Kroaci.

  • E pesta, në Vendim askund nuk shkruan se shtypi i Beogradit dy herë ka shkruar që e kam dorëzuar kazermën «Kaniza» me më se «4.500» lloje të armatimeve dhe krahas gjeneralit Trifunoviç, Pero Čavar dhe unë jemi cilësuar tradhtarët më të mëdhenj të APJ-së.
  • E gjashta, askund nuk shkruan se nga 12.07-23.07.1992 kam qëndruar me urdhër në banesën e mikut tim-praktikisht kam qenë në paraburgim (shtëpiak) sipas urdhrit të PU të UK për Gospiç.
  • E shtata, në Vendim askund nuk shkruan që më 27.02.1992, edhe pse nën hetime, kam refuzuar qëndrimin tim në front.
  • E teta, në Vendim nuk shkruan askund, siç e kam thënë në intervistën time, se gjatë kohës së qëndrimit të dhunshëm ka pasur tentime për likuidimin tim dhe këto kërcënime mu kanë përsëritur 300 herë në ditë. Megjithatë, me të gjitha forcat i kam ndihmuar luftës së drejtë të Republikës së Kroacisë, edhe pse nuk kam pasur kurrfarë emërimi, pozite apo detyre.

–           nuk kam lejuar hapje zjarri nga MH (minahedhësi), tanket dhe armatimet e artilerisë

–           i kam çarmatosur forcat çetnike (vetëm më 13.01.1992) 180 veta

–           nuk kam lejuar gjuajtjen e GDI (Grupeve Diversante për Intervenim të shpejt)

–         e kam parandaluar djegien e shtëpive dhe pasurinë e kroatëve

–         i kam parandaluar hajnitë, plaçkitjet, etj.

– E nënta, nuk është përmendur askund se me këtë veprim është penguar ardhja e familjes sime në RK edhe pse e ka kaluar Republikën e Maqedonisë, e cila i ka bashkëpërjetuar vuajtjet e popullit kroat që nga fillimi i agresionit. Me këtë veprim, jam dënuar unë dhe familja ime.

  • E dhjeta, askund nuk thuhet që së paku prej vitit 1983 deri në luftë kam qenë i përcjellur nga organi i sigurimit ushtarak (KOS) i ish APJ-së, që kam qenë në detyra të ulëta (në krahasim me gradën) dhe pa asnjë emërim.

Edhe diçka, meqë më duhet të shkruaj:

Familja ime në të cilën kemi jetuar në bashkësi, pra familja e ngushtë, 6 veta të rritur, 6 fëmijë të mitur, i kemi kaluar në burg nga 5.5 vjet prej vitit 1945 -1953, nëpër burgje të ndryshme në Kosovë, pra plotë 66 vjet burg.

–         babai më ka vdekur nga torturat më çnjerëzore të regjimit në vitin 1956

–        vëllai më është dënuar në vitin 1983,  1.5 vjet burg

–         axha i ka mbajtur 10 vjet burg

–           një axhë tjetër dhe dy fëmijë gjithë jetën kanë mbetur të sëmurë psikik, njëri prej të cilëve ende është në spitalin psikiatrik në Shkup, madje edhe sot.

–         edhe vetë jam i lindur në burg!!!

Përndryshe, pse të shkruaj, kur zotërinjtë nga shërbimi i sigurimit madje dyshojnë që kam udhëtuar me pasaportë të huaj. Pyes vetveten, çfarë do të ndodhte të më kishin ndaluar – zbuluar policia në kufirin slloveno-kroat (?!?

Të gjithë shqiptarët  konsiderojnë se Kroacia është vendi mik më i madhi, ndërsa ne që jemi shtetas të saj konsiderojmë që e kemi atdhe sikur çdo kroat.

Unë e kam ndërgjegjen e pastër dhe e di që e kam ndihmuar Kroacinë në Likë madje edhe në prapavijën e agresorit kudo që kam qenë.

Në bazë të asaj që u tha më sipër, konsideroj se ankesa ime është e bazuar dhe shpresoj që Këshilli i Gjykatës Ushtarake do ta anulojë vendimin paraprak të Gjykatës Ushtarake. SHQIPTARI.EU

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/ekskluzive-rrefimi-dramatik-i-kolonel-ahmet-krasniqit-para-gjykates-kroate-3/ 

http://www.shqiptari.eu/kolonel-krasniqi-ja-si-e-ndihmova-ushtrine-kroate-kunder-okupimit-serb/

http://www.shqiptari.eu/si-deshen-ta-therrnin-dy-serbe-kolonelin-ahmet-krasniqi/

 

Ekskluzive: Rrëfimi dramatik i kolonel Ahmet Krasniqit para gjykatës kroate

Kolonel Krasniqi, ja si e ndihmova ushtrinë kroate kundër okupimit serb

varrimiAhmetit

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...