Published On: 20 Maj, 2016

EKSKLUZIVE: Vrasësi i Dino Asanajt – Deputet i PDK-së!, e zbulon SHQIPTARI.EU

 

Gazeta SHQIPTARI.EU
Më në fund ka filluar të bie misteri i vrasjes së Dino Asanajt, ish drejtorit të Agjencisë së Privivatizimit të Kosovës.
Zinxhiri i krimit në Kosovë ka filluar të tkurret, dhe njëkohësisht të zbulohet. Disa vrasës nga më të mëdhenjtë që punonin për udhëheqës të krimit të organizuar janë likuiduar, disa kanë përfunduar në burgje, dhe disa të tjerë janë në arrati apo në rrethana të tjera në shtete të Europës perëndimore, ndërsa disa të tjerë duket se janë tërhequr për aq sa ia lejojnë rrethanat, por kryeisht për shkak se me ardhjen në pushtet të PDK-së, disa figura prominente të saj, synonin që të distancoheshin nga krimet. Një prej mënyrave ishte që ti ekzekutonin disa prej atyre që i përdorën në krime. Dhe me marrjen e pushtetit tashmë kishin mekanizma shtetëror për ti arritur qëllimet e tyre të përfitimit dhe mbrojtjes.
Disa javë më parë kemi shkruar se Gazeta SHQIPTARI.EU e ka zbuluar se deputeti vrasës i Dino Asanajt, pasi ai u ther në shtëpi të tij, siç thuhet nga ekspertiza nga dy veta, ai megjithatë arriti t’ju mbijetojë plagëve, dhe u dërgua i gjallë në QKUK.
Atëherë kur pritej ti jepej ndihma, deputeti me trup mesatar, pra jo i gjatë, u vesh si mjek, maskoi fytyrën thuaja maksimalisht duke e futur kapelene deri tek vetullat thuaja, dhe duke e mbuluar jo vetëm gojën si një kirurg, por duke lënë zbuluar vetëm sytë, hyri në sallën operative, dhe filloi veprimin kriminal. Metaforikisht, thotë burimi, e vuri ‘drapërin’ në përdorim, dhe filloi goditjet vrastare rreth 20 të tjera në spital, derisa ai vdiq më në fund.
Burimi i gazetës shqiptare, që disponon me të dhëna të agjencive të zbulimit perëndimor, thotë prerazi, se deputeti vrasës ishte nga PDK-ja. “Deputeti vrasës është nga PDK-ja, një figurë e njohur publike, dhe me imazh negativ”, thotë burimi sipas përshkrimit që i bëjnë agjencitë perëndimore të zbulimit.
Vrasja e tij, por edhe para se të ndodhte kjo, zbuloi se Dino Asanaj kishte krijuar shumë armiq, jo duke e zbatuar ligjin, por pikërisht duke mos e zbatuar, si drejtor i Bordit të Agjencisë së Privatizimit. Por, pavarësisht se ishte munduar ti kënaq të gjithë, ata nuk u ngopën, me ato që mund të ofronte ai.
Kështu, që miq dhe aleat të dikurshëm u armiqësuan deri në atë pikë, sa që më nuk kishte kush ti pajtonte, dhe më së paku këtë mund ta bënte Dino, gjithnjë e më i vetmuar, i cili nëpërmjet Agjencisë kishte tejfuqizuar shumë njerëz.
Kjo duket edhe të jetë vrasja e shekullit.
Por, Dino Asanaj dhe Azem Syla e kanë një gjë të përbashkët, nyja lidhëse është Beogradi. Edhe ky besohet se ishte rekrutuar nga shërbimet gjatë qëndrimit atje.

Në fakt, edhe pse nuk shpjegohet qëndrimi i tij në Beograd burime të SHQIPTARI.EU, tregojnë se ai ka qenë atje kadet në Akademinë ushtarake, dhe pas rekrutimit ai është dërguar në SHBA për qëllime të tyre.

Ju kemi njoftuar më parë se ajo që zbulojnë hetimet e reja në lidhje me vrasjen e Dino Asanajt janë dy gjëra tronditëse. Dino Asanaj mund të kishte 12 goditje me thikë në rezidencën e tij në “Fshatin Amerikan” në periferi të Prishtinës, projektues dhe siç thuhet ndërtues i tij ishte ai, ku edhe e kishte një zyre pune.
Informacionet diskrete të agjencive perëndimore, kanë arritur të argumentojnë se Dino Asanaj, pavarësisht plagëve të marra në trup, ai ishte gjallë, dhe mund të shpëtonte. Andaj, grupet kriminale ishin tejshqetësuar dhe ishin vënë në veprim.
“Ekipi i njëjtë ishte në rastin e Hasanajt dhe rastin Sopa. Unë mendoj Dino Asanaj është vrarë. Vrasjen e kanë bërë vetëvrasje”, kishte thënë edhe avokati Tomë Gashi, kohë më parë.
GAZETA SHQIPTARI.EU

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/akuza-tronditese-nga-ibrahim-kelmendi-ibush-kllokoci-eshte-vrare-me-urdher-te-azem-syles-e-sabri-novosella-ishte-njeriu-i-ibush-kllokocit/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...