Published On: 27 Prill, 2016

Ekskluzive: Top 9 “bosët” e 30 milionë eurove të zhvatura, të prirë nga Azem Syla (Dokument)

Azem Syla, Arton Vila, Hajrullah Berisha, Ilaz Syla, Nuhi Uka, Sabedin Haxhiu, Avni Maxhuni, Lubisha Vujoviq dhe Aleksandar Blagojeviq, llogaritet të jenë “maja” e grupit prej 51 personash që akuzohen për krim të organizuar.

Indeksonline ka siguruar dosjen hetimore për këta persona, ku kryesori paraqitet Azem Syla, deputet i Kuvendit të Kosovës.

Sipas dosjes, Azem Syla përmendet për shpërlarje parash dhe dhënie të ryshfetit.

Azem Syla, Arton Vila, Hajrullah Berisha, Ilaz Syla dhe Avni Maxhuni akuzohen për shpërlarje parash.

Nuhi Uka dhe Sabedin Haxhiu akuzohen për keqpërdorim të pozitës zyrtare apo autoritetit.

Nuri Uka akuzohet për nxjerrje të kundërligjshme të vendimeve gjyqësore.

Hajrullah Berisha, Lubisha Vujoviq dhe Aleksandar Blagojeviq akuzohen për falsifikim të dokumenteve zyrtare.

Azem Syla akuzohet për dhënie të ryshfetit.

Nuhi Uka dhe Sabedin Haxhiu akuzohen për marrje të ryshfetit.

Indeksonline merr vesh se më 14 prill të këtij viti ishte miratuar kërkesa e Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës për lëshimin e urdhërarrestit për personat e lartpërmendur.

Në arsyetimin e gjyqtares paraprake për arrestimin e këtyre personave, thuhet se më 30 prill 2014, PSRK-ja ka lëshuar një aktvendim për fillimin e hetimeve kundër 12 të pandehurve, fillimisht për veprën penale të krimit të organizuar. Këta të pandehur ishin: Azem Syla, Ilaz Syla, Arton Vila, Nuhi Uka, Sabedin Haxhiu dhe Hajrullah Berisha.

Më pas, aktvendimet për zgjerimin e hetimeve janë lëshuar më 9 prill 2015, 3 qershor 2015, 8 mars 2016, 1 prill 2016, 5 prill 2016 dhe 7 prill 2016 ku objekt i hetimit ishte Lubisha Vujoviq, Aleksandar Blagojeviq dhe Avni Maxhuni.

Prokuroria pretendon se një grup i organizuar kriminal dhe i udhëhequr nga Azem Syla, i financuar nga ai dhe i bashkë-pandehuri Fahredin Gashi , kanë fituar në pronësi në mënyrë të paligjshme të pronës shoqërore në Kosovë që nga viti 2006.

Hetimi ka të bëjë me një grup të madh të organizuar kriminal, i cili ka qenë aktiv nga viti 2006 e deri më sot, i përbërë nga qytetarë nga Kosova dhe nga Serbia, i kryesuar nga Azem Syla.

Anëtarët e këtij grupi të organizuar kriminal kanë bashkëpunuar, secili me një rol të veçantë, për të privuar Kosovën nga pronat shoqërore në një vlerë përafërsisht prej 30 milionë eurosh, nëpërmjet veprimtarive kriminale, përfshirë falsifikimin e dokumenteve zyrtare dhe dhënien e ryshfetit për zyrtarët publikë.

Të dëmtuarit janë buxheti i shtetit të Kosovës dhe familjet serbe te Kosovës, autorizimi i  të cilëve për të dhënë parcelat e tokave me qira është keqpërdorur nga grupi i organizuar kriminal.

Një pjesë e konsiderueshme e parcelave të tokës të përfshira janë sekuestruar përkohësisht me urdhër të gjyqtarit të procedurës paraprake të Gjykatës Themelore të Prishtinës më 26 prill 2016

Rasti përfshin veprat penale të krimit të organizuar; Pastrim parash; keqpërdorim i pozitës zyrtare; falsifikim i dokumenteve zyrtare dhe dhënie  dhe marrje  e ryshfetit.

Disa të pandehur në hetim janë qytetarë serbë, që jetojnë në Serbi.

Deri me tash janë arrestuar Artan Vila, Hajrullah Berisha, Ilaz Syla, Nuhi Uka, Sabedin Haxhiu dhe Avni Maxhuni, kurse Azem Syla mbetet në arrati.

Më herët Indeksonline raportoi se Azem Syla gjendet në Durrës dhe se nga atje e ka pasur kontaktin e fundit me forcat e rendit, mirëpo më pas ka humbur gjurmë. /Indeksonline/

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/shokuese-po-zbulohet-bashkepunenimi-i-azem-syles-dhe-kupoles-se-krimit-me-serbine-tronditja-e-listes/

 
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...