Published On: 30 Prill, 2016

EKSKLUZIVE shokuese: Bashkë me Azem Sylën për UDB-BIA-n punonin Shpresim Uka, Shaban Sylaj…

Gazeta shqiptari.eu ashtu si ka paralajmëruar sot po botojmë emrat e pesë bashkëpunëtorëve të tjerë shqiptarë të Azem Sylës pjesë e UDB-së, përkatësisht BIA-s.
DY prej tyre tashmë janë të dënuar për krimet e tyre në procesin “Bllaca 2”, për arrestimin e të cilëve u qua shumë pluhur.
Veçmas, i zënë ngushtë Azem Sylaj, para arrestimit të tij, filloi një propagandë mediale nga më të fuqishmet, përfshirë RTK-në, duke u përpjekur që të zhvlerësonte dëshmitë e personit kryesor, Nazim Bllacës, si bashkëpunëtorë i autoriteteve në Serbi.
Duke u pëprjekur ta deklasojë si bashkëpunëtorë të autoriteteve serbe, Syla me marionetat e tij në media, dhe në opinion fshehnin veten prapa petkut të patriotizmit, si heronj, dhe njerëz që kurrë nuk kishin bërë asgjë të keqe, gjithëçka kishin bërë në shërbim të atdheut, dhe në dobi të shqiptarëve.
Madje edhe shoqata të dala nga lufta që kur ky grup u dënua, vazhdojnë të kundërshtojnë, duke mbrojtur heronjtë e vet, Azem Sylën, të cilin e zbuluam se punonte për UDB-BIA-n, dhe askush prej tyre, sot nuk kujtohet të kërkojë falje, të ndihen të turpëruar se i kanë shërbyer, e kanë përkrahur një kryegjent të Serbisë në UÇK, duke e emruar edhe komandant të Shtabit, edhe pse ky kishte selinë në hotelin “Rogner në Tiranë”.
Por, Azem Syla me gjasë sipas detyrës nuk mjaftohej vetëm pushtet dhe me para, sipas anëtarëve të tjerë të shatbit, detyrave që ia kërkonin ata, do të krijonte skuadrën e vrasjes, anëtar i së cilës ishte edhe Nazim Bllaca, dhe Faruk Gashi, edhe ky i njohur për lidhjet e tij me UDB-në serbe.
Por, Lidhjet me UDB-në të Syles, meqë nuk i besohej ose nuk mund të punonte vetë në konspiracion, do të aktivizonte edhe Shpresim Ukën, kushëririn Shaban Sylaj, dhe disa të tjerë.
Nga dokumenti i deklasifikuar i shtetit perëndimor mik me shqiptarë, është fshirë kodi:
Azem Syla g (….)
Shaban Syla (…)
Shpresim Uka (…)
E. (…) Avokat
Sh. Magjuni (…)
H. Berisha (…) Punëtorë gjykatë
Ndërsa, emrat e bashkëpunëtorëve ser të këtij grupi, të cilët i kemi botuar dje janë:
Maksimovic Dragan /Beograd (…)
Vidosav Novakovic (N.), Smederevë.
Stevic Vukasin /Laplasellë (…)
Sipas këtij dokumenti të siguruar nga gazeta shqiptari.eu Azem Syla, dokumentohet si bashkëpunëtor i BIA-s apo UDB-së serbe.
Dokumenti është quajtur: SHIK-u, sektori për marrëveshje dhe shkëmbime kriminale politike ekonomike, me BIA-n.
Gazeta Shqiptari.Eu e ndjen përgjegjësi nacionale dhe shtetërore botimin e të dhënave të tilla, të cilat duhet ti japin fund krijimit, dhe mbështetjes së figurave të rrejshme, të cilët të maskuar me patriotizëm fasrë u morën me vrasje, plaçkitje, uzurpime, haraç, kontroll të ekonomisë dhe me çka jo, duke e dëmtuar jo thjeshtë ekonominë, por të ardhmen e shtetit, Kosovës!
Mbetet të shihet se nëse do të guxojnë dhe do të kenë kurajo, anëtarët tjerë të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së me seli në “Rogner”, që të distancohen nga Azem Syla, apo ndoshta kanë frikë ta bëjnë pasi ai mudn të zbulojë sekrete të ngjashme që ne nuk i dime, por vetëm dyshojmë.
Azem Syla tani më është në arrest një mujor, pasi me këtë grup kriminal dhe disa të tjerë dyshohet për rreth 30 milionë euro dëm të shkaktuara ndaj shtetit.

SHQIPTARI.EU

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/ja-kush-vriste-pas-shpine-kuadrot-ushtarake/

http://www.shqiptari.eu/tronditese-azem-syla-bashkepunetor-i-udb-bia-s/

http://www.shqiptari.eu/le-monde-fark-u-u-krijua-me-mbeshtetjen-amerikan-nen-hierarkine-e-rugoves-xhavit-haliti-agjent-i-shik-ut/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...