Published On: 19 Gusht, 2016

Ekskluzive: Unë kam biseduar me Ratko Mlladiqin për këmbimin e Ahmet Krasniqit

dražen-jurković

Pas botimit të dëshmisë së parë të Dr. Dražen Jurković në gazetën online Shqiptari.eu, pati reagime sikur dikur që bënin komandantët e Rognerit. Kësaj radhe ata na kursyen, por tash na kanë dalur do të tjerë që po vuajnë nga sëmundja e tradhtisë. Megjithatë, ne do të vazhdojmë me botimin e dëshmive të tjera. Për hir të autenticitetit, kësaj radhe do ta botojmë një dëshmi tjetër, por në të dyja gjuhët: kroatisht dhe shqip duke i shkruar emrat e përveçëm në gjuhën burimore. Në bisedë të drejtpërdrejtë me Dr. Jurković, kemi shkëputur edhe këto dëshmi që do t’i botojmë së pari kroatisht pastaj dhe shqip.

sef_krasniqi

 Bisedën e realizoi: Sefedin Krasniqi  

– Znate, moj iskaz vam je istinit i autentičan ja sam sa njim najviše kontaktirao…Kad su išli za Rijeku on i žena su ostavili sve kod moje žene u našem restoranu u Karlobagu…Sve sto sam vam rekao je istina a ja sam bio Ratni gradonačelnik Gospića, povjerenik vlade RH ZA Općinu Gospić 1991-1993 i zapovjednik kriznog štaba za Općinu Gospić i imao sve podatke o tome… – Ja sam bio i na pregovorima sa Ratkom Mladićem u 11 mjesecu u Žitniću i tražio njega i Đorđevića za razmjenu jer su prema našim tadašnjim informacijama bili uhapšeni od strane JNA. Mladić nije htjelo niti čuti na to… jer tada bio pukovnik i komandant Kninskog Korpusa… – Krasniqi i Đorđević su bili uhapšeni zbog suradnje sa nama… – Mladić me još pitao kako ih mogu tražiti kad su oni oficiri Jugoslavenske armije ? Reko baš zato sto je to bila armija svih naroda a vi ste sada Srpska vojska a ne JNA i uhapsili ste ih… – Oko toga smo se čak i zakačili i tada je skoro došlo do prekida pregovora, malo je nedostajalo da me zarobi. Srećom su sa nama bile EU pregovaračke snage koje su nam garantirale sigurnost… Dražen Jurković

 

 Përkthimi shqip 

 

Shqiptari.eu: Dëshmia Juaj e botuar në portalin tonë për Ahmet Krasniqin, edhe pas shtatëmbdhjetë vjet nga vrasja e tij, ka ngjallur shumë interesim te opinioni shqiptar. Sa e keni njohur nga afër Krasniqin?

 

Dražen Jurković: Dijeni, deshmitë e mia janë autentike, pasi me Krasniqin më së shumti kam kontaktuar unë. Kur APJ e transeferoi në Rijekë, ai dhe gruaja e tij i kanë lënë të gjitha që kanë pasur në restorantin e gruas time në Karlobag. Unë atëherë kam qenë kryekomandant i luftës për komunën e Gospić-it, përfaqësues i qeverisë së Republikës së Kroacisë për komunën e Gospić-it (1991-1993) dhe komandant i Shtabit të Krizës për Gospić dhe i kam pasur të gjitha shënimet rreth saj … (komunës v.j.)

Shqiptari.eu: A ka diçka që keni harruar ta thoni në intervistat e deritashme?

 

Dražen Jurković: Unë kam qenë në bisedime me Ratkom Mladić-in në muajin e 11 në Žitnić dhe ia kam kërkuar atë (Ahmet Krasniqin) dhe Đorđević-in për këmbim, sepse sipas informatave tona kanë qenë të arrestuar nga ana e APJ-së. Mladić-i nuk ka dashur të dëgjojë për këtë… atëherë ishte kolonel dhe komandant i Korpusit të Kninit.

Shqiptari.eu: Pse i kishte arrestuar APJ-ja?

Dražen Jurković: Krasniqi dhe Đorđević-i ishin arrestuar për shkak të bashkëpunimit me ne…

Shqiptari.eu: A e patët vështirë në bisedime me Ratko Mlladiqin?

 

 Dražen Jurković: Mlladiqi më ka pyetur sesi mund t’ia kërkoja ata ushtarakë kur ata ishin oficerë të APJ-së!? I thashë, pikërisht për këtë, sepse ishte ushtri e të gjithë popujve të Jugosllavisë, e ju tani jeni Ushtria Serbe dhe jo APJ-ja dhe i keni burgosur… Rreth kësaj çështjeje jemi kacafytur dhe përpak që nuk ndodhi ndërprerja  e bisedimeve. Pak ka munguar të më zë rob edhe mua. Kishim fat që forcat e BE-së për bisedime ishin me ne dhe na garantonin siguri…

Shqiptari.eu, në ditët në vazhdim do ta publikojë dëshminë e kolonelit Pero Cadar, komandant i Garnizonit të Gospiç-it!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...