Published On: 18 Prill, 2016

EKSKLUZIVE- Kolonel Ahmet Krasniqi: Dëshiroj ta gëzojmë lirinë me ju të gjallë, pa asnjë shka në Kosovë

“Unë marr urdhra nga kryeministri dhe nga kryetari Rugova – Do të përdorim edhe aviacionin tonë luftarak”.

FEJTON EKSKLUZIV, dy dekada i mbajtur në sirtar, nga vrasja e kolonelit Krasniqi, krimet dhe dështimet! (4)

 

Personi i panjohur për shumicën në sallë, më në fund kërkoi fjalën.

– Unë jam, tha ai, Ahmet Krasniqi dhe mua më kanë emëruar që tani e tutje të udhëheq punën e Ministrisë së Mbrojtjes. Kam nderin, vazhdoi ai, të gjindem në mesin tuaj. Ky është takimi i fundit që bëjmë jashtë vendit. Më është dhënë sinjali nga Qeveria e Republikës së Kosovës që të formoj bërthamat e para të njësive dhe të futemi në Kosovë. Ta udhëheqim popullin tonë deri në çlirimin definitiv. Ushtria Çlirimtare e Kosovës ka nevojë të madhe për ne. Do ta ndihmojmë atë që të rritet dhe profesionalizohet. Pjesëmarrja jonë në ato njësi dhe marrja e komandës, do të duket shumë shpejt në terren. Ju jeni të shkolluar dhe mund të komandoni njësitë e rangut që nga kompania e më lart.

Kolonel Ahmet Krasniqi: UÇK-ja nuk ka një komandë siç duhet ta ketë një ushtri moderne

Në fillim do të formojmë bërthamat e brigadave e ato gradualisht do të rriten dhe do të forcohen. Problem të madh do të kemi në fillim me furnizimin me armatim dhe pajisje teknike por, në momentin kur do ta kemi një pjesë të territorit nën kontroll kjo gjë do të lehtësohet. Atëherë do të përdorim edhe aviacionin tonë luftarak sepse ne kemi pilotë të shkëlqyer.

Do të përdorim edhe aviacionin tonë luftarak

Pa dashje, shikimi i pjesëmarrësve u drejtua nga pilotët Muhameti e Besniku.

– Do ta kemi problem, vazhdoi Ahmeti, t’i bashkojmë të gjithë drejt fitores. Njerëzit në Kosovë janë organizuar në baza lokale dhe nuk ka një komandë siç duhet ta ketë një ushtri moderne. Shpresoj se ne me punën dhe rezultatet tona do të krijojmë bindje e besim tek populli dhe tek të gjithë ata që ndodhen atje, e që i kanë rrëmbyer armët për t’i dalë zot atdheut. Për detajet e tjera do të ju njoftoj secilin prej jush veç e veç atëherë kur do t’iu jap detyra konkrete.

Tani e tutje nuk do të këtë më marrëveshje e bisedime por dihet, `që do të veprojmë si një ushtri e vërtetë, me urdhra dhe zbatime. Kush nuk e zbaton urdhrin, dihet se çka e gjen në bazë të ligjeve të luftës. T’ua rikujtoj se unë marr urdhra nga kryeministri dhe nga kryetari Rugova. Në bazë të tyre do të bije vendime, të cilat insistoj të realizohen në tërësi. Kështu do të veprohet deri sa unë të jem këtu. Ndoshta dikush nga ju, një ditë do ta zërë vendin tim dhe unë që tani zotohem publikisht se do t’i kryej të gjitha urdhrat e ministrit të ardhshëm të mbrojtjes, qoftë sikur ai të jetë edhe nëntoger, bile pa asnjë diskutim. Detyrë dhe qëllim kryesor  kemi çlirimin definitiv dhe të krejtësishëm të Kosovës. Brenda disa ditësh, në një shtet mik të Kosovës, do të niset grupi i parë i ushtarakëve për të bërë disa përgatitje në lëmin e taktikës ushtarake. Siç jemi marrë vesh me organet e atjeshme shtetërore, ushtarakët tanë do të vijojnë një kurs të shkurtër për komandant brigade. Më vonë do t`i ftoj personat të cilët do të udhëtojnë dhe do ti njoftojmë për detajet. Të tjerët do të udhëtojnë më vonë ndoshta në ndonjë shtet tjetër, ose ndoshta edhe me ndonjë detyrë tjetër.

Brenda disa javësh do të futemi në Kosovë

Grupi i fundit do të udhëtojë drejt në Shqipëri, ku do të përgatisin bërthamat e njësive, e brenda disa javësh të futen në Kosovë. Kohë nuk kemi për të humbur, sepse Kosova po digjet flakë. Shpresoj se një ditë, pas çlirimit, do të ulemi prapë të gjithë kështu së bashku dhe të tregojmë për punën dhe trimëritë e njësive tona. Mos harroni edhe një gjë, ushtaraku trim shkon në luftë për të jetuar dhe shpëtuar jetën e bashkëkombësve e assesi për të vdekur. Ne kemi pak popull dhe oficerë. Mua më duheni të gjithë të gjallë. Unë dëshiroj që ta gëzojmë lirinë me popull dhe me juve të gjallë, por pa asnjë shka në Kosovë. Kuptoni asnjë shka! Lufta do të jetë e gjatë dhe e mundimshme. Zoti qoftë me ju dhe liria është e jona!

– Po cili është ministri? Shihnin anash ushtarakët duke pyetur njëri tjetrin dhe duke dashur që sa më parë ta njihnin atë. / VIJON – SHQIPTARI.EU

Ndalohet botimi i këtij fejtoni pa lejen e gazetës SHQIPTARI.EU

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/keto-jane-shtepite-dhe-tokat-e-ramush-haradinajt-video/

http://www.shqiptari.eu/ilirian-halimi-vrasesi-i-komandant-telit/

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Xhafer Leci thotë:

    Krerët e PS të Shqipërisë F.Nano, P.Millo, R.Mejdani, I.Meta, S.Gjinushi etj., bashkë me F.Klosin dhe K.Lame, duhen dhënë llogari për të gjitha të këqiat që ndodhën në luftën e Kosovës,1998-99, kuptohet pa përjashtuar shumë të tjerë shqipfolës të përfolur nga Kosova, për urdhërdhënjen e vrasjeve të pafajshme…

    Përgjigjiuni
    Pelqej(3) Nuk Pelqej(1)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...