Published On: 28 Shkurt, 2016

Ekskluzive: Ekzekutori i Kolonelit, i paguar 300 mijë DM, mik për kokë i presidentit Thaçi (Video)

Shqiptari.eu ashtu siç ju ka paralajmëruar lexues edhe dje e boton rrëfimin për vrasjen e Ahmet Krasniqit të dorasit dhe të atyre që e porositën!

Ishte takimi i fundit me ushtarakët që koloneli Ahmet Krasniqi do ta bënte. Në fakt takimi me ushtarakët ishte një skenar dhe kurth i organizuar nga grupi i LPK-së së udhëhequr nga Ibrahim Kelmendi në bashkëpunim me kryeministrin e Republikës Bujar Bukoshin. Qëllimi ishte ta rrëzonin kolonelin Krasniqi.

Për rrëzimin e Krasniqit ishte i gatshëm edhe Shtabi i Rognerit, pjesë e të cilit ishin edhe Xhavit Haliti e Hashim Thaçi, madje ishin në krye të tij, të cilët shihet se kishin edhe planin B.

Por, në fakt vetë plani ishte mbështetur kryesisht nga ushtarakët e Ministrisë që të votohej shkarkimi i Ahmetit. Me ardhjen e Tahirit atë nate ju dështoi plani, sepse kishin frikë nga ai. Tahiri vërtetë ua fuste frikën ushtarakëve.

Ky organizim ushtarakësh për shkarkimin e Ahmetit, ishte vepër e Bukoshit dhe Ibrahim Kelmendit.

Vetëm pak ditë, 4-5, para vrasjes, ushtaraku Halil Bicaj, në një far mënyre ishte reklamuar si Ministër i Mbrojtjes.

Ushtarakët, pra dështuan në ‘shkarkimin’ demokratik, me ardhjen e Tahirit në takim. Ahmeti e Tahiri ishin si thoni e mishi… këta e dinin se çfarë i priste.

Atëherë, si duket Bukoshi, Ibrahimi e të gjitha institucionet ishin të gatshëm ta sakrifikonin, dhe ia bënë me sy vrasjes së tij.

Me vrasjen e Kolonelit, Ministrin e Mbrojtjes të Republikës së Kosovës e morën në dorë LPK-në, dega e Gjermanisë në krye me Ibrahim Kelmendin, Bujar Bukoshin dhe Halil Bicajn, Xhafer Jasharin, Ramë Marajn etj.

Pra, edhe ushtarakët me vetëdije apo pa të, e vranë nga pak….

Të gjithë e kanë ditur edhe ai vetë se do të vrahet… të gjithë i kishin thënë se do të vritej.

Por, me vrasjen e kolonelit ndryshoi edhe rrjedha e luftës.

Në fakt plani i Ahmetit ishte që të hynte në Drenicë, ndërsa për ta realizuar planin, ai disa ditë më parë, më pak se dy javë, i vizitoi brigadat në terren në Shqipëri, për të hyrë brenda dy javësh me to si ministër lufte në Rugovë.

Por, plani i tij u bë publik, pra u zbulua dhe dekonspirua. Ky zbulim i kushtoi me eliminim.

Në fakt Ahmeti planifikonte të hynte në Drenicë, ndërsa eprori Halil Bicaj bënte plane të hynte në Rugovë, por se bëri realitet kurrë këtë gjë, duke mbetur edhe jashtë luftës së Koshares, dhe vendimit për thyerjen e kufirit.

Në darkë ishin ftuar, si që e zëvendësoi A. Krasniqin, Halil Bicaj, shefi i logjistikës Xhafer Jashari, Hilmi Nebihu, Ismet Ibrahimi, oficeri i Inteligjencës në FARK, e shumë të tjerë, si të ftuar ishin edhe Rrustem Berisha, Fadil Hadërgjonin e shumë të tjerë.

Darka ishte shtruar në darkë te Restorani Nëna Mbretèreshë dhe kishin darkuar deri vonë.

Kur mbaroi darka ushtarakët u nisën për në shtëpi, disa prej tyre u ndanë, policia e ka liruar makinën e ministrit Krasniqi me shku, të tjerat i ka ndaluar. Rojeve të tij një javë përpara ia kanë marrë armët, kur e kanè vra Azem Hajdarin.

Më vonë, para derës së shtëpisë është vrarë me plumb në kokë.

Vrasjen e ka bërë Tan L. dhe për këtë është paguar 300.000 Dm. Këtë e kanë ditur shumica e eprorëve të FARK-ut dhe ndoshta pak prej tyre edhe janë gëzuar bile.

 

Shqiptari.eu vazhdon me rrëfimin ekskluziv për vrasjen e Kolonelit, duke zbuluar edhe urdhënësit dhe duke dhënë detajet për autorin ekzekutor.

Por, para se të ndodhte atentati kishte një përpjekje tjetër të marrë, që po ashtu lidhet me darkën e fundit, të kolonelit.

Dikush që kishte nën kontroll disa eprorë, i kishte nxitur në qendrat stërvitore që tinëzisht të kërkonin të mbahej një takim i ushtarakëve për të votuar heqjen apo shkarkimin e kolonelit Ahmet Krasniqi. Pra, kjo ishte një përpjekje për puq të brendshëm nga disa ushtarakë të FARK-ut, pasi për Bukoshin dhe Ibrahim Kelmendin, dihej se ata ishin iniciues faktik.

Muaj më pas do të jenë ushtarakët besnik të Ahmetit, pra të FARK-ut, që do të merrnin përgjegjësinë të futeshin pa urdhër të Ministrisë, që të futeshin në Kosovë, dhe do të jenë po tri brigadat e themeluara nga Ahmeti, që e bën thyerjen e kufirit…duke vepruar madje në kundërshtim me kërkesat e Ministrisë së Republikës,  që tashmë dominohej nga krahu i LPK-së në Gjermani, përkatësisht nga krahu i Ibrahim Kelmendit.

Vrasjen e ka bërë Tan L. dhe për këtë është paguar 300.000 Dm. Këtë e kanë ditë shumica e eprorëve të FARK-ut.

Vrasësi kishte thënë, kur ka rrëfyer për vrasjen, se nuk do ta kasha bërë kurrë, por “nuk e dija kush ishte ai njeri”!

Këta eprorë janë: Xhafer Jashari shef i Logjistikës, Hilmi Nebihi shef i inteligjencës, Ismet Ibrahimi ndihmës i tij, dhe disa të tjerë që mbajnë homazhe çdo vit dhe janë ndihmës të kriminelëve që e vranë Kol.Ahmet Krasniqin. Lekët janë dhënë nga Xhavit Haliti e Hashim Hajduti.

Para se të kryhej vrasja grupet kishin marrë 8 milionë DM nga Xh. Haliti A.Syla e H. Thaçi.

Gjysma e njerëzve për rreth A. Krasniqit kanë qenë njerëz të Ibrahim Kelmendit dhe Xh. Halitit.

Xhafer Jashari është bagjanak i Ibrahim Kelmendit, i kanë vajzat e axhës për bashkëshorte. Roli i tij ka qenë ta bllokoj furnizimin dhe logjistiken e MMRK-së e Xhaferi ishte shefi i saj.

 

“E hoqëm qafe Bacen”

Ditën e varrimit të Baces, para hotel Tiranës më tha “Tash masi e heqëm bacen qafe, do e bëjmë Ministrinë si dojmë ne.

Pas vrasjes së Kolonelit, Halil Bicaj me Xhaferin kishin sjellë ndërkohë 15 ushtarakë, nën ndikimin e Ibrahim Kelmendit me lejen e Bukoshit dhe e morën Ministrinë nga brenda.

Për ti bërë gjërat tamam e soëlln në vend të Hilmis, që iku si lepri, Ramë Marajn, kojshi i Halil Bices.

Hilmiu iku pas vrasjes së Baces. Ai ishte përgjegjës për siguri në Ministri, pra edhe për sigurinë e jetës së Kolonelit.

Ndërsa, Ismeti dukej njeri tepër i kulturuar, por si thonë ‘prevarant’, si ngjala, rraspi mashkull… frikacak në vetvete.

Pra, ikën pas vrasjes së bacës… na lanë vetëm. Me vrasjen e Baces, Bukoshi e Ibrahim Kelmendi në bashkëpunim e morën Ministrinë, pra ajo tashmë ishte nën kontrollin e LPK-së dega në Gjermani.

Ndërsa, ne ushtarakë që kishim pak dinjitet dhe nuk pranonim ti shërbenim këtyre pisave… ju bashkuam brigadave në Kosovë dhe Koshare.

Një javë para vrasjes së Baces, Bukoshi i dha urdhër ta lëshonte postin, por Baca nuk pranoi. Baca,si ushtrues detyre i MMRK-së, e vazhdoi detyrën si ministër dhe po bëhej pra gati, me hy në Rugovë me tri brigada edhe vet me uniformë ushtarake…

Kjo si konvenonte askujt, as Bukoshit, as Ibrahim Kelmendit dhe as Shtabit të Rognerit, por as miqve.

Kështu që të gjithë sikur ia bën me sy shoku shoqit për likuidimin e kolonelit.

Më se shumti mban përgjegjësi shteti amë, por rëndësi i dha vrasjes së Kolonelit edhe shteti serb. Siç po tregon koha këto lidhje ende po funksionojnë, veçmas në bisedime.

Tan L., nofka e tij e njohur, ishte i maskuar së bashku me dy shoqëruesit sipas dëshmitarëve para se ta qëllonte kolonelin, ai pyeti në një folme me theks të Shqipërisë, cili është Ahmeti?, pastaj e qëlloi në kokë në anën e djathtë, dhe dy herë të tjera pasi u përplas në tokë, ky burrë i dheut, dy metra njeri, dhe nga afër e qëlloi në gjoks e në qafë.

Sipas dëshmitarëve, të gjitha reagimet e tij, të krijojnë idenë se vrasësi ishte një profesionist, me gjithë aktin e vështirë, ai u largua gjakftohtë nga vendi i krimit, ndërsa personi i dytë që i tregoi me të folme nga Kosova: Ky asht?, mezi e mbajti veten dhe sa nuk u trishtua nga të shtënat dhe të rrëzohej apo të bënte ndonjë gjë të paparamenduar. Madje duke u larguar nga vendi i krimit, dorasi sikur me zor e largonte nga vendi i ngjarjes.

Vrasësi, sipas dëshmive, nuk ishte më i gjatë se 1.75 cm, apo ndërmjet 1.70 e 1.75 cm, ndërsa shoqëruesi nga Kosova ishte afërsisht i gjatë sa ministri Krasniqi, rreth 1.85.

Ky madje dukej se e njihte mirë ministrin, bazuar në reagimin emocional të tij. Por, e gjithë drama nuk zgjati më shumë se 2-3 minuta. Kjo sigurisht pasi vrasësi mund të ishte ose një i stërvitur për vrasje, ose një ish anëtar i policisë speciale apo ushtarake. Ai vrau ministrin dhe iku që aty pa provuar të vrasë askë tjetër, thjesht duke shikuar se mos i ngjitej dikush pas apo mund ta kërcënonte me armë.

Para vrasjes, tre të maskuarit kishin kontrolluar për armë dy personat që kishin qëlluar me Ahmetin duke i urdhëruar të shtriheshin në tokë.

Për një kohë rekord dot arrinte policia, por në fakt duket se ajo ishte ngutur që të shkonte atje, jo për të kapur vrasësit,  por për të fshehur provat.


Komploti brendshëm

Dy gjëra që kanë ndodhur paraprakisht dhe për të cilat do të duhej hetim është, se pse atë natë Ahmet Krasniqi nuk kishte truproje në shoqërim, por ishte lënë me shoferin dhe një zyrtar për informim?

Pyetja tjetër është se pse ekipi i sigurisë së kolonelit, 3 ditë më parë ia kishte ndërruar vendbanimin, nga një vend –zonë e sigurt ku ruhej, dhe kishte edhe kamera, në një zonë të errët, pa kamera, dhe në një objekt pa roje?

Kush është atentatori?

Një figurë kriminale që edhe vetë disa herë ishte kërcënuar me jetë dhe të paktën një herë ka përjetuar atentat.

Por, si ata me shtatë shpirtra, ka mbijetuar dhe pas gjysmë dekade vazhdon të drejtoj me suksese bizneset, të cilat zor se janë krejt të tijat.

Çfarë e lidh me Kosovën, këtë atentator?

Duket se nuk ka gjasa që ta lidh ndonjë ndjenjë besimi dhe miqësie me vlerë. Është e kaluara e përbashkët tragjike, që e lidh këtë person me Kosovën nëpërmjet fytyrave politike.

Kur vrasësi mbet i plagosur në nj atentat në Shqipëri, pista e parë e hetimit sipas policisë atje, citonin mediat në Shqipëri, se ishte viktimë e konfliktit në Kosovë, “ka të bëjë me konfliktet e mundshme që Tan L. mund të ketë në Kosovë, madje përkrah njerëzve të njohur të këtij vendi, si Kryeministri Hashim Thaçi”.

Pra, atentati kishte ndodhur pikërisht në kohën e kulmit politik të Thaçit, por gati një vit pasi që ky i kishte qëndruar afër atij në zgjedhjet e asaj kohe.

“Person i besuar dhe mik i ngushtë i Hashim Thaçit”, e përshkruanin zyrtarë të PDK-së.

Alibi apo gënjeshtër e Ibrahim Kelmendit

Në anën tjetër Ibrahim Kelmendi, i akuzuar si nxitësi madje kryesor për heqjen qafe të kolonelit Krasniqi, është deklaruar se ai nuk ka qenë fare në Shqipëri, pasi ndodhej në një udhëtim në perëndim në kërkim të armatimit. Por, në fakt askush nuk e akuzon atë se ka shtënë me armë, përkundrazi, ai është i akuzuar si kurdisës dhe porositës i vrasjes, dhe për ta bërë këtë, nuk ishte e nevojshme të ishe fare në Shqipëri, pasi mesazhi mund të jepej edhe i koduar.

“Rreth tre javë para atentatit e deri dy-tre ditë pas atentatit, nuk isha fare në Tiranë. Isha në udhëtim larg Europës, i shoqëruar nga një ushtarak i Shtabit të FARK-ut. Atë ma dhanë, si ekspert për armatim. Është mitrovicali, me mbiemër Kalaveshi. Jeton në Slloveni.

Xhavit Haliti

Xhavit Haliti thotë se është tradhtuar, pra se ai kishte dhënë garanci që Koloneli të vepronte dhe kryente detyrën e tij, porse sipas tij dishka doli jashtë kontrollit.

Por,  për këtë nuk ka alibi, pasi në vrasjen e kolonelit ishte i implikuar vet shteti shqiptarë, ndërsa Xhaviti ishte vetë shteti.

I vetmi që nuk i jepte llogari askujt atje, madje as presidentit të shtetit, as kryeministrit dhe madje as SHIK-ut, Shërbimit Informativ Kombëtar. Madje, atij i raportonin dhe i përkuleshin më frikë edhe ushtarakët, pra, ai ishte vet Zoti në tokë i Shqipërisë.

“E njifsha për Zot mas Zotit, Xhavit Halitin, të më ekzekutonte kur të dontë me dorë të tija”, deklaron gjenerali i Shqipërisë Kudusi Lame.

I vetmi që nuk ka reaguar apo folur për rastin deri më tani është Thaçi! SHQIPTARI.EU
BOTIMI DHE RIBOTIMI I KËTIJ SHKRIMI NDALOHET PA MARRËVESHJE ME REDAKSINË E SHQIPTARIT.EU!

Ps. Shkrimi ribotohet më kërkesë të lexuesve të shumtë, veëmas pë rata që nuk kanë mundur ti përcjellin të tria vazhdimet. Prandaj, botohet si një artikull i vetëm.

 
Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. roni thotë:

    jau qift nanen thaqi krejt ka meju egzekutue bashkepuntor e sllavit

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(8)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...