Published On: 21 Qershor, 2016

Ekskluzive: A do ta dorëzojë Hashim Thaçi, vëllain Ganinë para drejtësisë së bashku me shokët e tij?

 

Anton Shala

Gani Thaçi është burgosur përkohësisht në vitin 1998, për të ndërtuar një skenar se kinse është burgosur nga regjimi serb, kjo me qëllim që në opinion të dukej se bashkëpunëtori i policisë së Millosheviqit, ishte një patriot.
Dhe kjo bëhej për të larguar pra imazhin se ai ishte bashkëpunëtor i regjimit serb.

A u lirua nga burgu me kusht që ta dekonspirojë grupin e luftëtarëve të Adem Jasharit?

Në kohën kur ai ishte në burgun e Mitrovicës gardianët ishin serb, ose nëse mund të kishte ndonjë shqiptar, edhe ai ishte lojal ndaj regjimit të Millosheviqit.
Personi, i cili e ka viztuar në burg Gani Thaçin, ishte eprori i tij, dhe është ekzekutuar gjatë luftës.
Nëse është ekzekutuar ai, a është ekzekutuar që ta mbulojë veprimtarinë antikombëtare të Gani Thaçit?
Por, kur atij iu bë një vizitë në burgun e Mitrovicës nga një “i njohur” i tij, ai u lirua menjëherë, sepse skenari parashihte zgjerimin e veprimtarisë së Ganisë në dobi të regjimit millosheviçian. Tashmë ai do të kalonte në një plan special veprimi, ai do të infiltrohej në UÇK, dhe nga aty do të raportonte për eprorët e vet të sigurimit serb.
Tani që Gania kishte marrë bekimin nga eprorët e tij serb, i veshur me uniformë të UÇK-së, imazhi i tij dukej i pastruar para popullatës naive dhe të painformuar.
Imazhi i tij i krijuar nga puna në kafiqin e tij, ku operonin oficerët serb, në këtë aspekt Ganiut edhe ju vu maskë me uniformën e UÇK-së, që brenda saj të operonte si i dërguar i shërbimeve sekrete serbe, thuhet në dosjen e Gani Thaçit, të bacit të presidentit Hashim Thaçi.
Por, cili ishte personi që ishte më se i informuar për këto përpjekje, dhe ‘vizitorët’ e Ganisë?
Në burgun e Smrekonicës në Mitrovicë, gjendej një shqiptar me detyrën më të lartë aty.
Drejtori i burgut të Mitrovicës, Sherafedin Ajeti, ngase dinte për vizitorët -eprorët e Ganiut në burgun e Mitrovicës, dhe që po e rekrutonin më tej, do të kthehej në pikë sulmi. Ajeti, ky njeri që e dinte mirë për rekrutimin e tij, dhe besohet se për këtë do të ekzekutohet në Kleçkë.
Sipas hulumtimeve nga dosje të nduarndurashme rezulton se klani i vëllezërve Thaçi janë rreziku permanent i Kosovës në të gjitha sferat.
Sipas raporteve inteligjente të KFOR-it amerikan, gjerman, UNMIK-ut, EULEX-it, ky klan kriminal që qeverisë me Kosovën nëpërmjet kanaleve të nëntokës, e ka vënë ardhmërinë e Kosovës në litar.
Ky është themeli ku të gjitha llojet e krimeve kanë lulëzuar dhe që Kosovën e kanë mbajtur dhe po e mbajnë peng, duke mos i dhënë shans përparimit të shtetit, por vetëm të grupeve kriminale. Kosova është kthyer në një djerrinë.
Shtatëmbdhjetë vjet pas luftës, perandoria e Gani Thaçit shfaqet kudo. Ndërsa, vetë drejton dhe orienton tregun e sigurimeve, në biznese ai nuk është vetëm. I ka angazhuar edhe vëllezërit tjerë.
Blerim Thaçi, është vëllai i vogël i Presidentit, por është hisedar në “Iliria Building” që ka ndërtuar një kompleks milionësh banesor gjatë vitit 2012 në lagjen Mati 1 në Prishtinë, raporton Jeta në Kosovë, she po sipas saj, Idriz Thaçi figuron si person kontaktues i gurthyesit “Geo Mineral”, me bazë në Astrazub të Malishevës, në një dokument të kompanisë së naftës Kosova Petrol.
Po ashtu në lidhje me sigurimet ai del edhe si zhvatës, duke i detyruar shqiptarët në mërgim, të paguajnë sigurime.
Sa i pangopshëm dhe mizor paska qenë Gani Thaçi.
Dhe ja se si rëndohet imazhi i shtetit të Kosovës.
Marrja vetëm e pronave të uzurpatorit Selmani nuk është logjike, sikur edhe dëbimi i tij, kur nuk dëbohet prej uzurpimeve të bëra gjithandej, edhe Ganiu, të bëra me bekimin e perëndisë së luftës- Aresit, Hashim Thaçit.
Gani Thaçi nuk ka mundur ti bëjë të gjitha këto vetë, pa pasur mbrapa tij një pushtet të pakufishëm politik, mafioz, që në emër të luftës u pasuruan, uzurpuan, vranë dhe vazhdojnë…
Faktikisht figura e tij dëshmon se për çfarë luftonte ai dhe vëllezërit e tij.
Që të ndërtohjet shteti i Kosovës dhe institucionet e tij, në dobi të klanit të tij.
Perandoria e bizneseve të tij, dhe të uzurpimeve nuk ka fuqi ta fsheh ose mbulojë veprimtarinë e tij të shkuar, dhe se ai më nuk mund të dëshmojë nëndheshëm.
Hashim Thaçi prandaj nuk mund të vlerësojë nëse Kosova i ka plotësuar kushtet për integrim a po jo?
Prandaj, mbetet të shihet, nëse ftesa e Thaçit për shokët e luftës i drejtohet apo vlen edhe për vëllain e tij, apo këtë e përjashton.
A do ta dorëzojë Hashim Thaçi, vëllain Ganinë para drejtësisë së bashku me shokët e tij?
Hashim Thaçi nëse ka kërkuar dorëzimin e shokëve të tij, për tu treguar kaq i drejtë e ballëhapur me ligjin, as të tregojë se sa është demokrat, fisnik, burrëror, transparent … për të ngjarë plotësimi tyre, duhet ta dorëzojë edhe vëllanë e vet para drejtësisë.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. diaspora thotë:

    More euleks ju vyni mi burgos mase pari hashim thaqin e tashi gjith qeverin e koruptume se policija e kosoves nu e burgos ata sepse policija asht e hashim thaqit e jo e popullit te kosoves a veq po pritni deri sa dikush pi popullit tja than kom e dur qajo asht pshtim per to dhe per prindit e koruptum te ti qe as nik merziten qe e kan djalin lahper rugaq po edhe baben e kish mazhup me plis te bardh ne zdim si e lejoni qe me perly plisin e bardh qe mai shpiunat e gjith kohrave ishin kan qats thaqjont e birojes te skenderajot

    Përgjigjiuni
    Pelqej(6) Nuk Pelqej(2)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...