Published On: 28 Qershor, 2016

Efektet e Brexit, bie çmimi i naftës

Brexit përveç se ka bërë shumë të pasigurt tregun financiar dhe ka çuar në uljen e ndjeshme të investimeve në bursa, gjë që ka zgjedhur një tjetër ‘pre’: atë industrisë së naftës.

Çmimi i naftës ka rënë me 2% si pasojë e dëmeve ekonomike në treg, duke bërë që analistët të druhen se çdo të ndodhë me asete të tjera të çmuara, si ari apo bonot e thesarit.

Theksojmë se çmimi i naftës bruto ka pësuar një ulje drastike me 7% prej referendumit të ditës së enjte. Ditën e hënë çmimi i një fuçie me naftë bruto ra me 1 dollar, nga 47 dollarë në 46 dollarë.

Analistët e “Goldman Sachs” dhe qendrave të tjera kërkimore u përpoqën të shuajnë frikën mbi ndikimin e krizës së BE-së në çmimin e naftës, duke theksuar se kërkesa e Britanisë për karburant është e papërfillshme në nivel global.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...