Published On: 2 Maj, 2016

Edi Rama i fundit nga liderët më të fuqishëm dhe më me ndikim në Europë

Gazeta “Politico” ka bërë një vlerësim duke renditur vendet anëtare të Bashkimit Eurpoian dhe atyre që janë kandidatë në Union në bazë të ndikimit të liderëve shtetërorë dhe ambasadorëve në Bruksel.

Sipas listës kryeministri shqiptar Edi Rama dhe ambasadorja e Shqipërisë në BE renditen në pjesën e poshtme të listës, më saktësisht në pozitën e 33-të, ndërkaq kancelaria gjermane Angela Merkel mbetet liderja më e fuqishme në këtë kontinent.

 Pas Merkel renditen kryeministri britanik David Cameron, i pasuar nga presidenti francez Francois Hollande dhe kryeministri italian Matteo Renzi.

Në plan të parë është vendosur efikasiteti i liderëve kombëtarë dhe bashkëpunimi i tyre me ambasadorin e tyre në BE.

Shtetet janë listuar edhe për nga efekti i përgjithshëm dhe nëse imazhi i tyre lëviz në drejtim pozitiv, negativ apo neutral në bazë të ngjarjeve të mundshme gjatë muajve në vijim.

Sipas korrespodentëve të kësaj gazete, Angela Merkel dhe shtetet tjera të BE-së vlerësojnë më shumë liderët dhe vendet të cilat sigurojnë paqe dhe stabilitet në rajonet e tyre.

edilo

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...