Published On: 12 Prill, 2016

Edhe SHISH urdhëron plotësimin e formularit të dekriminalizimit

  • Edhe pse detyra e këtij institucioni është që të punojë në fshehtësi, larg syrit të medias dhe opinionit publik, edhe Shërbimi Informativ Shtetëror ka detyruar punonjësit e tij që të plotësojnë formularin.

Burime nga DITA bëjnë të ditur se formulari nis me plotësimin e gjeneraliteteve aktuale që mban personi në fjalë, vazhdon me deklarimin e gjeneraliteteve të tjera nëse ka, pika e tretë është dëshmia penale ku pyetet nëse ndaj ti ka pasur ndonjë herë vendim gjyqësor të prerë shqiptar ose i huaj;  dënim me burgim me vendim gjyqësor jopërfundimtar nga një autoritet shqiptar dhe i huaj; hetim ose gjykim nga ndonjë autoritet shqiptar apo i huaj; është ndaluar apo arrestuar ndonjëherë nga organet ligjzbatuese; ka pasur ndonjëherë masë shtrënguese të sigurisë personale; është lëshuar ndonjëherë urdhër kërkimi ndërkombëtar ndaj tij për ndonjë vepër penale; është dëbuar nga ndonjë shtet i huaj;  ka jetuar më shumë se një muaj në ndonjë shtet të huaj.

Mbetet për t’u parë se si do të procedohet nëse ka elementë me probleme, pasi natyra e këtij shërbimi ka qenë gjithmonë e mbyllur.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...