Published On: 7 Shkurt, 2016

Edhe rrjetet sociale nisin luftën kundër terrorizmit

Rrjetet sociale po bëjnë hapat e parë drejtë luftës kundër terrorizimit. Twitter ka njoftuar se ka pezulluar më shumë se 125 mijë llogari që lidhen më kërcënime dhe akte terroriste.

Sipas njoftimit të kompanisë Twitter, profilet e pezulluara kishin lidhje direkte, ose indirekte, me grupin terrorist ISIS.

Kompania bëri të ditur gjithashtu se ka shtuar numrin e ekipeve që vëzhgojnë aktivitetet të tilla në këtë rrjet, duke u përgjigjur në kohë reale.

“Ne kemi parë tashmë rezultate, duke përfshirë një rritje të pezullimit të llogarive, për ta zhvendosur këtë lloj aktiviteti jashtë Twitter-it”, thuhet në njoftim.

 

Qeveritë në mbarë botën, kryesisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë kërkuar kompanive të rrjeteve sociale, mes tyre edhe Facebook-ut, që të marrin masa për parandalimin e aktiviteteve online të cilat promovojnë dhunë.

Mbyllja e llogarive ka nisë që prej mesit të vitit 2015

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...