Published On: 30 Qershor, 2016

Edhe një vdekje tragjike, shqiptari nuk vdes për atdhe, por për ISIS-in makabër

Një faqe interneti e grupeve radikale ka njoftuar se edhe një shqiptar ka vdekur, duke luftuar si xhihadist në Siri. Sipas këtij njoftimi personi në fjalë është Fuad Mustafa.

“Bie shehid vëllau jone Sejfullah Albani nga Hasanbegi (Fuad Mustafa)… Ishte agjërueshëm dhe nuk i pritoi punës, shkoi për tu ballafaquar me qafirët në kodrat e Latakias mirëpo nuk e dinte që ai vend do të ishte vendi i tij ku do te takohet me hyrit në xhenet me lejen e Allahut”, thuhet në këtë njoftim.

Express ende nuk ka mundur që në mënyrë të pavarur ta provojë vërtetësinë e këtij lajmi.

Në luftën sektare në Siri e Irak ku së paku dy grupe të mëdha xhihadiste po bëjnë terror në popullsinë civile atje, Shteti Islamik (ISIS) dhe Al-Nusra, janë duke luftuar qindra shqiptarë nga Kosova, Shqipëria e Maqedonia.

Besohet që vetëm nga Kosova në këtë luftë janë vrarë mbi 60 persona, derisa numri i atyre që morën pjesë në këtë luftë që nga viti 2012 ka qenë mbi 300 persona.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...