Published On: 2 Korrik, 2016

Edhe diçka lidhur me FIFA-n (UEFA-n) dhe kombin!

 

 Dritona Tali

FIFA duhet me i ndalu kampionatet e futbollit derisa “teoricientet e kombit” nuk merren vesh mes veti dhe na e qartësojne neve se çka është kombi – kombëtarja.

Ngase, nuk ka kuptim që edhe më tutje në një kampionat të garojnë mes vete edhe “etnikët” (si ajo e Uelsit apo e Anglisë) edhe kombëtaret si ato të Belgjikës, Gjermanisë, Francës …

Për ata që se dinë Uellsi është një krahinë e Britanisë, ashtu siç është edhe Anglia dhe Skocia. Pra, nuk ka komb uelsian apo anlgez, sepse ato nuk janë shtete! Por, ato jane grupe etnike të cilat së bashku me komunitetet tjera etnike, të cilat jetojnë në Britani, përbëjnë kombin britanik.

Gjithsesi në atë debat (konferencë) duhet ftuar edhe dy teoricientët e shquar nga Kosova, profesor Nexhmedin Spahiun dhe analistin Haili Matoshi, për ta dhënë kontributin e çmuar të tyre.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...