Published On: 28 Mars, 2016

Edhe 10 ditë Parlamenti duhet të shpërndahet, a janë të mundshme zgjedhjet më 5 qershor

Kanë ngelur edhe 10 ditë që Parlamenti duhet të shpërndahet dhe të firmoset mbajtja e zgjedhjeve të 5 qershorit.

Partitë politike me marrëveshjen e fundit arritën një marrëveshje të re, që zgjedhjet të mbahen më 5 qershor, dhe me këtë u anulua vendimi për mbajtjen e zgjedhjeve ashtu siç ishte planifikuar më 24 prill.

Por deri tani partitë kanë shfaqur rezerva se janë plotësuar kushtet për të mbajtur zgjedhjet në datën e caktuar të re më 5 qershor. Deri tani po zhvillohen debate se a do të mund të bëhet pastrimi i listës zgjedhore nga votuesit e kontestueshëm dhe të miratohet ligji për media.

LSDM ka theksuar  se nuk ka zgjedhje pa u plotësuar kushtet, përfshirë edhe ligjin për media. Por ky qëndrim ka dalur edhe nga partitë opozitare shqiptare.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...