Published On: 10 Prill, 2016

E turpshme për një popull me traditë të lashtë të shpirtit human

Kjo që po ndodhë me këtë popull vërtetë është jo vetem e turpshme për një popull me traditë të lashtë të shpirtit human, dhe të ndjenjës së trishtueshme kur njeriu në pamundsi për të ndihmuar së paku ndjejnë keqardhje, dhe jo vetëm që nuk ndjenë keqardhje por kalon afër skamjes mjerimit, disi si mos të ishte pune për te, disi si ata njerëz nuk i takojnë kastës së tij, e tipit të njeriut të pasur, modern, me standard të lartë jetësor, me iphone, automobil luxos, shtëpi të ëndërrave dhe me qenin (me pedigre), i cili kur kalon pranë asaj shtëpie, vërsulet, dhe ti shumë shpejtë e kupton, se diikush që e ka vendosur at qen aty, ta ka bërë me dije se,është i rrezikshëm, i tmershëm, vrastar i pamëshirshëm, sikurse edhe vet qeni i tij, dhe vajhalli për ty nëse vetëm afrohesh, dhe çka është edhe ma e pabesueshme për trurin e njeriut të zakonshëm, për trurin e njeriut normal, se kjo KASTË njerëzish mburren se janë të tillë, dhe për ta, të qenit i njerëzishëm, njeri i mirë, i sjellëshëm dhe me edukatë, me intelekt, është budallaki !!!

Dhe në anën tjetër janë njerëzit pa shtëpi, pa para, të leckosur, të sakatosur, të mjerë, të harrur nga shoqëria, të hudhur në rrugë, në skajin e një bote tjeter, nga njerëz të një bote të errët, të pashpirtë, të pandjenjë, të pacipë, të pa kriter, të pakarakter, skajshmërisht të pa turp, botë e HAJDUTËVE, të PA DINJITET që mendojnë vetëm për MIRËQENJEN (B…EN) E VET !
Ky përshkrim, mund të thuhet për Prishtinën, për Prizrenin, për Pejen, për Gjakovën, për Drenasin, për Gjilanin, për tërë K O S O V E N !
Këtë e dijnë dhe e shohin për çdo ditë, njerëzit e thjeshtë, por më së miri e dijnë njërëzit që mirren me qështje sociale, dhe një përvojë të tillë e patëm edhe ne sot, në afërsi të varrit të Presidentit Rugova, rastit të Rabije Ademajt për të cilën kemi shkruar pak ditë më parë në FB, dhe së cilës i janë siguruar për dy nipërit dhe mbesën e saj nga 80 euro në muaj, por vetëm pas insistimit tonë të vazhdueshëm të përditëshëm dy javor, në Qendrën për Shëndetësi dhe Mirëqenje Sociale në Bregun e Diellit, afër të ashtuquajturave Banesat e Bardha (…)
Dhe pas apelit që kemi bërë npërmes rrjeteve sociale për lajmërimin e rasteve të tilla, nga kushdoqoftë ai, kemi lutur, shum njerëz të ndryshëm, shumë shitës nëpër dyqyne të ndryshëme, që poqëse dëgjojnë ndonjël rast, të ndonjë të afërmi të tyre, ose kushdo qotë ai, të lajmërojnë, dhe për habinë tonë, asnjë rast i vetëm nuk na është paraqitur, dhe pasi që ju thamë disa prej tyre që u kishim thënë dhe më parë, se kësaj radhe poqëse paraqitni ndonjë rast, ne do t’ua kompenzojmë me një shumë prej 20 eurosh për secilin rast që paraqitni, dhe për habinë tonë , filloi telefoni të cingërojë !!!…ishin të njejtin njerëz që përpara nuk kishin treguar asnjë rast social, por kur u përmendën 20 eurot ndryshoi gjithçka !!!
Natyrishtë, se ky ishte vetëm një truk, karrem i yni (në kët rast ishte gënjeshtër në funksion të humanitetit), dhe nuk ishin në pyetje kurrfar 20 euro, dhe që të 3 rastet të cilat i paraqitën personat në fjalë, nuk i plotësonin kushtet e parapara për asistencë sociale !!!
Ç D O K O M E N T Ë SH T Ë I T E P Ë R T…
OJ KOSOVË OJ NANA IME…

Foto e KOsovën Ndihmo Kudo Konkretisht REspekto Traditën-KONKKRET
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...