Published On: 15 Janar, 2016

E thotë edhe Arianit Koci: Duhet të shkojmë në zgjedhje!

Avokati Arianit Koci konsideron se zgjedhjet e parakohshme janë të pashmangshme. Madje, sipas tij, zgjedhjet janë e vetmja mundësi për të dalë nga situata politike në të cilën është futur vendi.

Shënimi i plotë i tij në Facebook:

Zgjedhjet e parakohshme!

Atmosfera politike, është aq shumë e kontaminuar, saqë zgjedhjet e parakohshme duken të pashmangshme.

Opozita shifet se ka guximin me e sfidu pozitën seriozisht – por duket se nuk ka potencial votues, ndërsa pozita nuk ka ide dhe dije pēr të vazhduar tutje, në këtë nyje Gordijane.

Kësaj duhet shtuar faktin se, koha po punon kundër tē gjithēve.

Kombinimet momentale, çfarēdo qofshin, me kapacitetin intelektual të miljeut politik, duken vetëm futja e bērllogut nën tepih.

Thjesht, jemi kiç shoqēri dhe kemi kiç politikan.

Politikani kiç, vuan nga çrregullimi i sjelljës së mirë, dhe kjo detyrimisht reflekton në vartësit e tij.

Kjo sjellje pērhapet në formë të epidemisë, dhe në fund krijohet si normë. Madje, në fund, shumica edhe mburren me këtë normë.

Cili është opsioni?

Dorën nē zemēr, shumë pak ka opsione.

Krijimi i ndonjë ” Fryme të Re”, e cila pērbëhet prej pjesētarēve të shoqērisë civile – individēve të padiskredituar – duken edhe më pak e mundshme – në rrethanat e degradimit total të shoqērisë.

Deri tani: çdo përpjekje për krijimin e një partie politike, e pērbërë nga shoqëria civile ka dështuar: ose ka pasur Placebo efekt, ose është shuar, ende pa filluar. Kēsaj duhet shtuar edhe konformizmin ekstrem të individëve të pakompromituar, nē rrethana në egra politike.

Prandaj, zgjidhja më e mirë – aq sa ka mundësi – është të bëhet ndonjë kombinim i të gjitha strukturave.

Natyrisht, na duhet edhe ndihma e Zoti.

Ndihma e Zotit, në rradhë të parē, në luftë kundēr primitivëve dhe analfabetëve.

Sidoqoftë, Nëse i madhi Zot nuk ka ndihmon, dhe nuk mbushemi mend, secili prej nesh duhet tē mendoj për zgjidhje dhe mirëqenien personale: ikje nga ky vend – kush dhe ku mundet.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...