Published On: 8 Maj, 2016

E pabesueshme/ Blerta Deliu fshehu ftesat për të mos marr pjesë deputetet në koferencën e grave parlamentare të rajonit

Deputetja e PDK-së, Blerta Deliu e cila në të njëjtën kohë është edhe kryetare e Grupit të Grave Deputete të Kuvendit të Kosovës, para disa ditësh ka shkaktuar një skandal.

Në konferencën e grave parlamentare të rajonit, që u mbajt në Tiranë e ku të ftuara ishin të gjitha deputetet e Kuvendit të Kosovës, morën pjesë vetëm disa prej tyre. Arsyeja,siç mëson Gazeta Blic ka të bëjë me atë që Blerta Deliu qëllimisht nuk i ka njoftuar deputetet tjera.

“Blerta Deliu, si udhëheqëse e Grupit të Grave Deputete nuk i ka njoftuar deputetet tjera, gjë që do të duhej të bënte”, ka thënë një deputete femër, në kushte anonimiteti.

Gazeta Blic i ka siguruar edhe komunikimin elektronik të grave deputete, të cilat janë shprehur të pakënaqura me këtë veprim.

Njëra nga deputetet e cila është shprehur e pakënaqur jashtëzakonisht shumë me një gjë të tillë, është Labinote Demi- Murtezi.

Në komunikimin elektronik që e ka siguruar Gazeta Blic, Labinte Demi ka thënë se “si deputete e mandatit të parë, më shumë kam vrojtuar punën e GGD dhe kam respektuar çdo aktivitet me pjesëmarrje. Personalisht, kur mësova poashtu prej medieve se Blerta dhe Liria janë në Tiranë isha krejt e bindur se janë ftuar vetëm ato dyja si udhëheqëse të GGD. U takuam dje në seancë, e pyeta Blertën si ka kaluar, pa më shkuar mendja të prekem pse vetëm këto dyja. Por, nëse kemi qenë të gjitha të ftuara e nuk jemi informu më vjen keq, por kjo është më shumë se ofendim për ne të tjerat…”.

13115486_10209463615691565_917847533_n

 

Më e pakënaqura për këtë skandal është deputetja e LDK-së, Alma Lama. Ajo në emailin e saj ka shprehur shumë pakënaqësi me këtë që ka ndodhur.

“Para dy ditësh në Kuvendin e Shqipërisë u mbajt konferenca e grave parlamentare të rajonit, për të cilën si unë ashtu edhe shumica e grave deputete të Kuvendit të Kosovës mësuam nga mediet”, ka shkruar Lama, në emailin e saj dërguar grave deputete një kopje të të cilit e ka siguruar Gazeta Blic. Lama në këtë komunikim thotë se ka biseduar me deputeten shqiptare, dhe ka mësuar që të gjitha gratë deputete kanë qenë të ftuara në këtë takim.

“E pyeta Mesilën se si ka mundësi që nuk kemi marrë ftesa dhe ajo më njoftoi se zyrtarisht nga Kuvendi i Shqipërisë është dërguar ftesa për Kryesinë e Kuvendit të Kosovës dhe të gjitha deputetet kanë qenë të ftuara”, thuhet ndër të tjera në përgjigjen e Lamës.

Vërejtjet e Lamës i gjeni të plota.

13149995_10209463618851644_786775044_n

Ndërkaq, e kontatuar nga Gazeta Blic, Blerta Deliu nuk ka dhënë përgjigje. Mirëpo, në përgjigjen që Deliu u ka dhënë deputeteve tjera përmes komunikimit elektronik, ka kërkuar që ato të mblidhen dhe ta sqarojnë vizitën në Tiranë.

Kjo është përgjigja e saj:

1

Në vazhdim i gjeni edhe reagimet e disa deputeteve tjera rreth këtij rasti:

Selvije Halimi, deputete e PDK-së

13153306_10209463613851519_1399211490_n

Ganimete Musliu, deputete e PDK-së

13187660_10209463614571537_873473553_n

Melihate Tërmkolli, deputete e LDK-së

13140562_10209463616051574_335429251_n

Alma Lama, deputete e LDK-së

13180840_10209463621371707_215392628_n

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...