Published On: 1 Prill, 2016

E dini pse thyhet maja e penës që ka firmosur dënim me vdekje?

A e dini se pasi firmosin vendime për dënim me vdekje, gjykatësit e thyejnë menjëherë majën e stilolapsit?

Që nga koha e sundimtarëve britanikë në Indi, ky zakon është ndjekur nga gjykatësit indianë e më pas është përhapur më gjerë.

Po cila është arsyeja? Në fakt, janë dy.

Së pari, maja thyhet pasi cilësohet “e ndotur” (ka urdhëruar vdekjen e një njeriu). Me anë të këtij akti, gjyqtari e distancon veten nga gjykimi dhe faji për të.

Së dyti, gjykatësi nuk ka të drejtë ta kthejë mbrapsht vendimin pasi e ka dhënë. Kështu që maja e penës thyhet edhe që ai të mos e çojë nëpër mend ndryshimin e vendimit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...