Published On: 7 Shtator, 2016

Dyzeni i palaçove me kollarë në sheshin e Shën Pjetrit

Nga Agim Vuniqi

Peligrenazhi i institucionalisteve kosovare ne Vatikan, nga shumica e tyre u vleresua si i suksesshem, sfilata e tyre ne sheshin e Shen Pjetrit me teper ngjasonte ndonje evenimenti mode se sa i ndonje rendesie te veçante. Grupimi i aq shume politikaneve ne nje shesh ku tubohen zakonisht besimtaret e krishtere, sa here qe ndodhe ndonje ngjarje e rendesishme ne kalendarin e Papatit, apo ne raste kur besimtareve iu drejtohet lideri i Kishes katolike Papa Françesko. Ata te veshur me gezofin e sundueseve te Kosoves, nuk çanin koken se sa femije te paushqyer te Kosoves do te mbeteshin mangu ne racionet e tyre ditore, apo sa pensioniste duhet t’i ekspozohen syrit te zyrtareve te cilet duhet te rreshtohen si ne ndonje kamp te perqendrimit per te kuptuar se ende jetuakan ato kufoma te gjalla, per te realizuar te drejten e nje asistence sociale njemujore, qe nuk iu del as per barerat esenciale, te cilat duhet paguar ata vet. A nuk eshte kjo nje parody e jetes se nje klase te pervuajtur shqiptaresh, te cilet aq shume dhane per vendin e tyre dhe u harruan nga ata, te cilet do te duhej te mendonin me se shumti per ta. Prishtinen e leshuan presidenti, kyeministri, kryeparlamanetari dhe kori i oborrtareve te tyre, nder ta edhe ai qe ua ‘GARANTON’ mireqenien qytetareve, ministri Abrashi. Vendi pra mbeti pa monarkine e instaluar te milionereve te cilet zhvasin parat nga buxheti fukara i Kosoves. Edhe kesaj radhe mediat e kontrolluara te regjimit vazhduan me kopallat e tyre, duke plasuar demagogjine e nje aparati te tere sunduesish, te cilet i gezoheshin shenjterimit te nenes se njerezimit, Nenes Tereze, jo duke marre si shembull jeten e saj modeste, e cila theu edhe rregullat kishtare per te dalur nga Manastiri ne rruge per te bashkejetuar me te semurit dhe te pastrehet. Cili ishte mesazhi i ‘kafsheve’ politike te Kosoves, nese jo bashkevuajtja me krimin dhe korrupsionin. Bile ne diten e shenjterimit, sheshi i Shen Pjetrit do te merrte fryme me dinjitetshem me ndonjerin, apo shume sish nga shtresat e shumevuajtura te Kosoves, te cilet i ngriten keto krijesa te pangopura, me voten e tyre.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...