Published On: 20 Tetor, 2016

Dy-tre çerkezë a tartarë nuk mund të na e ndërrojnë kombin

 

Gani Mehmetaj

I përbuz dy militantët “kosovaristë” që na i shurdhuan veshët më marrëzitë e tyre për ndryshim kombi, jo pse janë hashkali, çerkezë, romë, tartarë apo dreqi e di çka, por sepse ata fatkeq turpërohen nga përkatësia e tyre jo shqiptare, prandaj duan që të gjithë shqiptarët të bëhen komb “kosovarë”, në mënyrë që të mos merret vesh çka ishin nga gjaku e gjuha. Dy militantët “kosovarisët” shqiptarë nuk janë, i tradhton surrati. Ata nuk janë as evropianë, të parët e tyre erdhën para disa qindra vjetësh në Evropë më devetë otomane: ushtarë, kuzhinierë, eunuk haremesh, shërbëtorë, mbase edhe fatkeq të dëbuar nga otomanët mizor. Kjo e fundit është më e dhimbshmja: tufa çerkezësh e tartarësh të dëbuar nga Azia. Prandaj janë aq të frustruar.
Por nuk e kuptoj pse kanë aq shumë urrejtje ndaj shqiptarëve. Mbase i kanë nënçmuar a përbuzur në fëmijëri? Apo i kanë fyer pse nuk ishin shqiptarë? Edhe kjo është e dhimbshme. Nuk duhej të silleshin shqiptarët në atë mënyrë ndaj tyre.
Sikur të na hiqeshin qafe më terrorin prej jeniçeri, do të përpiqesha t’i bindja t’u ktheheshin rrënjëve te tyre rome, çerkeze a tartare. Dhe do të angazhohesha që t’ua mbroj të drejtat e liritë e tyre më të gjitha mjetet. Por s’kam si i ndihmojë kur ata turpërohen nga etnia e tyre aziatike, ndërsa na terrorizojnë të ndërsyer nga Beogradi e Ankaraja. Ata nuk janë më për mëshirë, ata po bëhen argatë të djallit.

A 5
Loading...
 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Zeqir says:

    Shum mire e analizuar, vetem ata qe nuk kan prejardhje te pastert shqipetare, por kan origjine qerkeze, tatare etj. jane te komleksuar nga prejardhja e tyre, jane per opcionin se si kombe te quhemi Kosovar dhe keshtu formojn nji kombe te homogjenizuar, dhe jan te gatsheme te heqin dore nga kombi shqipetar, por kjo eshte a pa mundur, kjo dote thot se heq dore edhe nga trojet e tua, nga toka e jote. Kerkush nuk eshte kundra pavarsise se Kosoves, dhe per kete eshte angazhuar populli shqipetar nr.1 dhe te tjeret qe jetojne ketu ne Kosove. Ne jemi shtetas te Kosoves, por i pekasim kombit Shqipetare edhe kombesi tjera si, serbe , turqe, egjyptian qerkeze, etj

    Përgjigjiuni
    Pelqej(16) Nuk Pelqej(1)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...