Published On: 28 Mars, 2016

Dy metër borë, bllokohet zona turistike e Thethit

  • Zona turistike e Thethit, një nga më të vizituara për sa i përket turizmit malor në vendin tonë, vijon të ketë problematika e saj kryesisht për sa i përket infrastrukturës. Prej ditësh kjo zonë vijon të jetë e bllokuar pas reshjeve të borës deri në 2 metër.

Shkak është mosmarrja në dorëzim e rrugës nga bashkia, prej fondit të zhvillimit të rajoneve, si pasojë e mosmarrëveshjes për investimin.

“Segmenti rrugor nga Boga në Theth është ndër më të rrezikshmit për shkak jo vetëm të lartësisë dhe rrugës tejet të amortizuar, por edhe si pasojë e rënies së orteqeve. Me këtë ndërhyrje të emergjencave civile pritet që rruga të hapet brenda pak ditësh, por sërish kërkon mirëmbajtje, pasi numri i turistëve në verë trefishohet.

Fondi i Zhvillimit të Rajoneve nuk e ka mbyllur procesin ekryerjes së punimeve dhe dorëzimit në bashki, me qëllim që të dihen përgjegjësitë e mirëmbajtjes rutinë në rrugë dhe Drejtoria e Emergjencave pastaj të japë kontributin për përforcimin e këtyre shërbimeve në rast të situatave të rëndura të motit dhe dëborës, por jo emergjenca të marrë mirëmbajtjen rutinë të një segmenti rrugor për 35 km për ta pastruar nga dëbora.

Për situatën e krijuar dhe mosmarrëveshjen që ka Fondi i Zhvillimit të Rajonit dhe bashkisë Shkodër për mosmarrjen dorëzim të këtij segmenti rrugor me pretendimet se nuk janë respektuar kriteret e punimeve të rrugës, nuk është zbatuar norma e cilësisë së punimeve. Drejtoria e Emergjencave Civile merr përsipër që brenda një kohe relativisht të shkurtër pre 4-7 ditësh që rrugën ta bëjë të kalueshme”, tha Shemsi Prençi, drejtori i Emergjencave Civile.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...