Published On: 21 Shtator, 2016

Dy kriteret e fundit para liberalizimit të vizave

Qeverisë së Kosovës i kanë mbetur edhe dy kritere që të plotësohen para liberalizimit të vizave për qytetarët e saj në zonën schengen.

Ndonëse nga zyrtarët qeveritar ratifikimi i demarkacionit me Malin e Zi, cilësohet si kriteri i fundit, vetë zyrtarët e BE-së kanë thënë se Qeverisë së Kosovës i kanë mbetur edhe dy kritere, ai i për votimin e demarkacionit dhe luftimi i korrupsionit dhe krimit te organizuar.

Albana Merja, nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike, ka thënë për Indeksonline se në mënyre qe procesi i liberalizimit te vizave te përmbyllet me sukses, duhen te përmbushen edhe dy kritere te rëndësishme qe përfshijnë përfundimin e demarkacionit me Malin e Zi dhe veçanërisht luftimi i korrupsionit dhe krimit te organizuar.

“Evidenca në luftimin e krimit të organizuar dhe mbi të gjitha korrupsionit në nivele të larta shtetërore, vazhdon të mbetet një sfidë për institucionet e Kosovës. Kjo ka qenë një ndër kërkesat kryesore që në fillim të këtij procesi (Qershor 2012) dhe është theksuar në çdo raport vlerësues nga ana e Komisionit, duke ja bërë në këtë mënyrë të qartë qeverisë së Kosovës që pa e rritur efikasitetin në luftën ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar do të jetë e vështirë që të arrihet liberalizimi i vizave”, ka thënë Merja.

Sipas saj përveç
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...