Published On: 22 Janar, 2016

Dy hutina që trazojnë çorbë, marioneta të turpshme në duart e shteteve fqinje

Nijazi

Shkruan: Nijazi Muhamedi

Ardhja e Iliri Metës dhe e Hashim Thaçit në Shkup, të cilët erdhën sikur hutinat mbi çati të Athinës, do të mbeten, të përmenden si shëmtitë “historike” e kësaj jave e politikave të jashtme të “dy shteteve” shqiptare dhe përdorjes së tyre si marioneta të turpshme në duart e shteteve “fqinje”.

Hutini i pare, kryeparlamentari i Shqipërisë erdhi, pasi e kishte planifikuar ikjen për të mos qenë në Shqipëri me 21 janar, ditën e katërvjetorit të vrasjeve të demonstruesve të PS nga ish-qeveria e tij në koalicion, duke “mbrojtur” hajdutërinë e tij; po edhe këtu, kjo vizitë e tij puqej “rastësisht” me 14 vjetorin e krimit të tij më të shëmtuar historikisht-kërcënimin e bërë nga ana e tij, në emër të ish-qeverisë që e drejtonte ai me 2001, për ta “pranuar” symbyllazi shqiptarët MO-për dobi të maqedonasve, si “zemërmirësi” e Shqipërisë për të lejuar krijimin e shtet-kombit maqedonas mbi pjesën e tokës shqiptare dhe për të shpallë veten shqiptarët “komunitet” pa emër, pakicë fare e parëndësishme në tokën e vet….

Hutini i dyte, ky nga Kosova, që ka begenisur të thirret me dy tituj bashkë, si ministër i punëve të jashtme dhe si zëvendëskryeministër, që e lë të kuptuar si kryeministër faktik i “kryeministrit në hije”, Isa Mustafa, po trazon krupet me fjalët që shkret papagallçe për “mbështetjen” që ua jep qeverive të huaja dhe gabon edhe u shet mendje e modele serbo-kosovare…!!!

Është punë e përgjegjësi e parlamentit të Kosovës që të ngrejë një mocion urgjent ndaj tij, që postin e ministrit të jashtëm e ka kuptuar si langaraqje të papushuara, të paftuara shpesh, nëpër shtetet fqinje dhe politiken e jashtme si punë çorbaxhiu, NDAJ EDHE I NDODH T’I NGATËRROJË ÇORBËT SLLAVE….!!!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...