Published On: 8 Tetor, 2016

Drenicë

  • AGIM DESKU

  • Drenicë

(Llapushnik, me rastin e hapjes së kishës “Shën Abrahami”, më 9 Tetor 2016)

Drenicë, më ktheve në gjakun e ruajtur të secilës shqipe
Në kryqëzimin e Evropës mbeta fjalë e zanave të pathëna
Me shpirt Drenice shqip sot pas dymijë vitesh para Krishti
Në emrin e bac Ademit, Xhevë dhe Fehmi Lladrovcit, po lutemi.

Drenicë, gjashtëmbëdhjetë shekuj para lindjes së Kryqit
Tanagra ishte këtu
shqip më bëri uratën për jetën e lirë
Vdekjen kurrë nuk e përmendi në asnjë psalmë bible
Nuk paska vdekje toka e Drenicës, sepse edhe gurët i ka luftëtarë lirie.

Sot, secila shqipe është prap uratë e gjuhës së Zotit
A nuk mjaftuan robërinë që ma falën shekujt pesëqind vjeqar ?
Drenica është toka e Zotit e shqipeve dhe zanave që falën gji luftëtarësh
Evropa këtu e ka lindjen dhe këtu e ka vdekjen shqip.

Larg nga mëkatet që ju bënë Drenicës, lavdi Zotit që sot lutemi shqip
Flini të qetë bac Adem, Zahir, Shkelzen, Marie Shllaku, Shotë e Azem.
E ty miku im poet që ngrite vargun e lirë në gjithësi
Ismet Sopi ta paqa borxh një varg përjetësie të lirë migjenian.

 

Urime z.Ismet Sopi tempulli i shejtë shqip

 Llapushnik, më 9 Tetor 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...