Published On: 18 Gusht, 2016

Drejtori i shkollës “Elena Gjika” e lejoi vendosjen e orëve me flamuj turq nëpër klasë

Drejtori i Shkollës në kryeqytet “Elena Gjika”, Osman Vitia, ka lejuar vendosjen e orëve me flamuj turq nëpër klasë. Ai nuk e sheh ndonjë problem për këtë – thotë se orët janë në shërbim të nxënësve. Vitia ka mohuar se janë hequr fotografitë e Gjergj Kastriotit –Skënderbeut.

Vitia ka pranuar se tre orë muri me flamurë turq që ishin “dhuratë nga organizata turke” janë vendosur në klasa. Ai po ashtu ka pranuar që orët janë vendosur me dijeninë e tij por ai ka mohuar se ishte larguar portreti i Gjergj Kastriot Skënderbeut nga klasat.

“TIKA ka sjellë tri ora dhe janë varur në klasat ku mëson komuniteti turk. Por fotografinë e Skëndërbeut e kemi vetëm në sallën e arsimtarëve dhe nuk është i vërtetë pretendimi se janë hequr portrete të Gjergj Kastritotit nga klasat. Kjo është e vërteta, fotografitë nuk janë hequr nga TIKA. Ata orët i kanë sjellë në shërbim të nxënësve.” shprehu Osman Vitia për Gazetën Express.

Madje ai ka thënë se orët mund të kthehen përsëri.

“Drejtori konfirmoi se tashmë janë hequr edhe orët që ndodheshin në mur duke shtuar se do të vendosë këshilli drejtues i shkollës nëse këto orë do të varen sërish në klasat e shkollës. “Po presim vendimin e shkollës nëse do i vendosim përsëri a jo.” tha Vitia./Gazeta Express.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...