Published On: 26 Mars, 2016

Drejtoresha e shkollës përjashton aktivistin e VV-së për aktivitetin e tij politik (Dokument)

Me një vendim të drejtoreshës Vlora Ceraja Hajdini, dhe kujdestarit të klasës Xhevat Kapiti, aktivistit Rinor Hajrullahu, i shqiptohet masa “pezullim i përkohshëm”, me arsyetimin se “nxënësi përhapë parulla politike në klasë në prezencë të profesorit”.

“Drejtoresha e shkollës, Vlora Ceraja Hajdini, gjithashtu e afërt me strukturat e LDK-së në Besianë, ka ushtruar presion mbi aktivistin Rinor Hajrullahu, duke e konsideruar veprimin e tij si “komunist”. Nën presionin policor, drejtoresha e shkollës, sekretari dhe kujdestari i klasës, kanë shantazhuar aktivistin Rinor Hajrullahu, se nëse ai nuk heq dorë nga aktiviteti i tij politik, rrezikon të burgoset dhe të torturohet nga policia. Presioni ndaj Rinorit, ka zgjatur afër 2 orë në zyrën e sekretarit dhe të drejtoreshës”, thuhet në reagimin e VV-së, Qendra Besianë.

Këtë përgjegjësi Vetëvendosje e Besianës ia hedh kryetarit të kësaj komune, Agim Veliu, i cili sipas këtij subjekti përmes eksponentëve partiakë ka instrumentalizuar shkollat.

“Pushteti autoritar i Agim Veliut, përmes futjes së eksponentëve partiak në udhëheqësinë e shkollave, ka instrumentalizuar arsimin lokal në shërbim të interesave të pushtetit, përmes ndjekjes së nxënësve aktivistë si dhe shantazhimit me largim nga puna të prindërve të aktivistëve të Lëvizjes. Tashmë është e qartë se ky pushtet është në panik, dhe se frikësohet nga zgjimi i rinisë, duke e pasur parasysh se rinia e këtij vendi historikisht ka qenë baza e emancipimit shoqëror, rrjedhimisht ankthi i pushteteve shtypëse”.

Kujdestari, Xhavit Kapiti

  
Kujdestari, Xhavit Kapiti
Sekretari, Besim Latifi, i pari nga e djathta

  
Sekretari, Besim Latifi, i pari nga e djathta
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...