Published On: 22 Maj, 2016

Drejtësia e munguar në “Rastin Kiqina” (Video)

Rasti Kiqina është montuar nga ata qe mshefen krimin e familes Hajra duke humbur te gjitha provat te cilat u gjenden në vendit e ngjarjes qe tregonin kryst e vertet te krimit, mirpo keto prova humben per arsyje se keto prova e tregonin kryersin e vertet te vrasjes dhe emrat e kryersev te vertete te vepres u zevendesuan me emrat e personave te pafajsehem BURIM E ARSIM RAMADANIT DHE ARBEN E JETON KIQINES.
Rasti Kiqina është plot skandale e shkelje duke perdor dikush drejtsin per te gjen mbulimi ma i mir i rastit ne vendmet e shkallve gjygjsore, janë te denuar tre persona se kinse qe te tret kan gjuajtur nga te tri anet e vetures me arm, mirpo balistika thot te kunderten se vetuar është gjuajtur vetem nga njera ane e vetures gje qe duhet dikush te mbuloj ket krim pasi qe esht ngritur kjo qeshtje nga avokatet, prokurori i rastit thot ani kan mujt me gjujt perpjet ose hiq qe te tregon qe duhet te jen kta viktima per te mbuluar krimin.
Polici Fadil Syleviqi kishte then qe asnjeher nuk është marr me rastin kiqina dhe gjat seancave gjysore kur si deshmi paraqitet lista e telefonatave ne po në atë listë është numeri i sherbimit te Syleviqit 333 dhe ne ate rastë gjatë procesit te montimit te telefonatve polici ne fjalë ka bërë gabim duke i motuar disa thirrje ne te njejten kohe ne nje mumer te vetem qe kjo nuk mund te egzistoj askund ne te njejten koh nga nje numer te bisedohet me disa persona pernjeher, me rastin e paraqitjes se kesaj shkelje ne gjykat nga ana e avokateve gjykata nuk deshti te mirret me ket.
Nje tjeter dheshmi se Fadil Syleviqi ishte i perfshir ne rrastin e montimit te keti procesi e deshmon edhe deshmitari Blerim Kiqina ne gjykat ku aj deklaron se emrat te cilet permenden ne ratin konkret mi dha polici Syleviq per ti permendur ku kishte permendur shum emra duke u thirrur ne Skender Halilaj e tjer dhe krejt skenari ishte montuar ne Skender Haliajn dhe pas nje kohe inicjatori i rastit sipas skenarit te montuar Skender Halilaj lirohet se bashku me disa te akuzuar te tjerë ndersa ne burg mbesin vetem kater persona te cilet mbahen ne mënyr te pa drejt duke nxerr vendim gjykata e shkalles së dytë se Blerim Kiqna 98% ne deklaraten e ti ka genjyer dhe ne bazë tw po keti vendim te gjykates lirohet i akuzuari kryesor Skender Halilaj ndersa katër personat e tjer mbesin prapa grilave, si ka mundesi te lirohet i akuzuari kryesor ndersa personat te tjer te mbesin, mbi qfar motivi qendrojn ne burg keta persona pasi që deshmia e dheshmitarit merrest si 98% e rrem dhe lirohe i akuzuari kryesor de mbesin ne burg kater te akuzuarit te tjerë valla për këta nuk po vlejka vendimi i gjykates qe e hedh poshtë deshmin e deshmitarit ne fjal, kjo është drejtesi ne Rastin Kiqina.
A thua a është e mundur qe vrasesit e kesaj Familje te jenë aq te fuqishem dhe pasi kan kryer krimin, tash po e perdorin Drejtesin ne Kosovë per ti denuar dhe mbajtur ne burg njerzit e pafajshëm, per ti fshehur provat qe u gjenden ne vendin e ngjarjes dhe per te inskenuar rastin ne fjal.
Ne Rastin Kiqina Nderkombetaret kanë bërë pazare duke denuar njerez te pafajshem pa asnje fakt dhe deshmi mbi qka do te bazohet ky denim.
Kush duhet ti mbroj te drejtat tona nese behen keso lloj krime si ne Shtetin Tonë, kesoj lloj denimesh i bente vetem Serrbia tani edhe Drejtesia ne Kosovë si ndodhi ne rastin tonë.
Është e vertet se zbulimi i kryerseve te vertet ne rastin Kiqina do te thot fundosje per sistemin kriminal te drejtesis ne Kosove qe e kan inskenuar kete rast si vendoret asht edhe nderkombetaret, qe shkatrruna jeten e personave te rinje te pafajshem.

Drejtësi për Vëllezërit Ramadani DHE Kiqina

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...