Published On: 21 Prill, 2016

Doktorantë të UP-së, gjashtë autorë, tri botime akademike të një artikulli! Mashtrues


Besnik Pula

Gjatë një gjurmimi për diçka krejt tjetër, hasa në tri botime akademike me përmbajtje pothuaj identike, me gjashtë autorë të ndryshëm, botuar në tri revista të ndryshme (me standarde të dyshimta akademike). Temë e punimeve ishte sistemi bankar në Kosovë.

Kujtova njëherë mos ky punim me shumë autorë dhe i botuar shumëfish, buron nga ndonjë Harvard apo MIT, por pastaj e pashë se autorët janë doktorantë të Fakultetit Ekonomik në UP. Me një fjalë, i njëjti punim, me pak ndryshime, është dorëzuar në tri revista të ndryshme, me nënshkrime nga gjashtë autorë të ndryshëm. Falsifikim i nivelit parashkollor por efektiv për avancime në grada të larta në të madhin UP.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...