Published On: 27 Shkurt, 2016

Dosje nga Gjykata speciale: Xhabir Zharku dyshohet se ekzekutoi tre ushtarë dhe një epror

 

SHQIPTARI.EU ka siguruar disa informacione të rëndësishme që kanë të bëjnë me procese gjyqësore, që do të ngriten për krime të rënda nga Gjykata speciale, ndaj Xhabir Zharkut, një eksponenti tejet të rrezikshëm të klanit të SHIK-ut dhe PDK-së.

Sipas dokumenteve të siguruara nga SHQIPTARI.EU ai do të akuzohet për dy raste të krimit të rëndë në rajonin e Kaçanikut.

Rasti i parë ka të bëjë me një akt të paparë. Një ekzekutim si në filma horror. Pasi i fut në kurth një grup ushtarësh, në një shtëpi ku ishte vendosur eksplozivi, ai do të shpërthente, dhe do të vdisnin disa ushtarë dhe të tjerë do të plagoseshin.

Por, sot Zharku ndodhet larg drejtësisë, i ikur në Suedi, po e shmang vuajtjen e dënimit për një rast tjetër shpërthimi, i dënuar me më shumë se tri vjet burg.

  1. Gjatë një aksioni në vitin 1999 Zharku i ka urdhëruar 4 ushtarë të futeshin në një shtëpi në fshatin Doganaj të Kaçanikut. Para se të hynin këta ushtarë Zharku e ka montuar eksplozivin në këtë shtëpi pa iu treguar ushtarëve.

Në këtë shtëpi vrahen nga eksplozivi: 1.Agim Matoshi. 2. Avni Shehu 3.Naim Beka. Ku janë plagosur disa të tjerë me plagë të lehta. Nysret Cena, Syl Selani, Hajriz Xhakli. Ku pjesëmarrës ishte edhe Ibrahim Dalloshi dhe Nesret Shehu.

Të vrarët varrosen në varreza të dëshmorëve të Kaçanikut.

  1. Agim Matoshi.
  2. Avni Shehu
  3. Naim Beka

Dëshmor.

……………………………………………….

Rasti i dytë ka të bëjë me vrasjen e një eprori ushtarak. Sipas kësaj ndodhie, dihej që ai ishte hedhur në pritë. Autorët nuk diheshin, por që dyshime kishte. Emri i Xhabir Zharkut nuk përmendej fare thuaja, veçse si pëshpërima.

Por, dokumentacioni për Hagën e bën atë të dyshuarin kryesor. Sjellja vrastare nuk ka fund.

  1. Selman Kuqi ishte epror ushtarak në ish Jugosllavi. Kur filloi lufta u emërua komandant nga Agim Bajrami me nofkën BARDHI sot dëshmor. Në ditët kur ka hyrë NATO-ja në Kaçanik hyn edhe Zharku me shumë refugjatë të tjerë. Në momentin që takohet me Selman Kuqin lindin konfliktet. Popullata e donte Selmanin. Zharku e akuzonte si dezertor dhe e arreston në kohën kur Selmani e kishte postin si komandant. Pasi e arreston urdhëron të dërgohej në një shtëpi të braktisur. Në këtë aksion merr pjesë Xhabir Zharku dhe Nysret Cena. E torturojnë dhe në fund Zharku i thotë “vraje”. Nysret Cena nuk ka guxim ta vret, veç e plagos. Zharku i thotë ja unë të mësoj se si vrahet njeri. Ia merr revolen Nysretit 7.65 dhe ja shkrep në kokë, afërsisht 5 plumba. Gjatë natës e hedhin afër varreve të dëshmorëve ku janë sot. Pasi e hedhin trupin aty shkojnë te shtëpia e Nysret Cenes të hajn pite. SHQIPTARI.EU
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...