Published On: 4 Qershor, 2016

Dopjo 6 në dyert e SHBA / Sali Berisha i kërkon Washingtonit votim elektronik në 2017

Nga Sali Berisha
Bisede telefonike me Ndihmes Sekretaren e Shtetit, Vicotria Nuland!
Te dashur miq, dje pata nje bisede telefonike me Ndihmes Sekretaren e Shtetit, zonjen Victoria Nuland.
Kjo bisede u perqendrua kryesisht ne reformen e drejtesise. Ndihmes Sekretarja e Shtetit Nuland ne bisede theksoi rendesine e madhe te kesaj reforme per integrimin e Shqiperise ne Europe dhe shprehu vleresimin e saj ne perpjekjet e fundit te ambasadoreve te SHBA dhe BE per nje kompromis midis paleve ne ditet qe vijne. Nga ana ime theksova se besoj se nje kompromis, ne rast se qeveria deshiron reformen, eshte plotesisht i mundshem. Kerkesa e opozites per vende te rezervuara eshte nje kerkese anti-kapje, bazohet plotesisht ne rekomandimet nderkombetare dhe qeveria nuk ka asnje arsye te mos e pranoje. Theksova se thjeshtimi i arkitektures se institucioneve te drejtesise eshte plotesisht i mundshem dhe u shpreha se shpresoj qe palet do bien dakord.
Kerkesa e opozites per te votuar, se bashku me nenet e reformes ne drejtesi, edhe nenin per votimin dixhital, biometrik, do te deshmonte vullnetin e qeverise per nje proces zgjedhor transparent, jetik per vendin.
Se fundi, se bashku me Ndihmes Sekretaren e Shtetit, zonja Nuland vleresuam shume te rendesishem nje kompromis te mundshem ne ditet qe vijne! sb

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...