Published On: 9 Korrik, 2016

Donacioni i KFOR-it për komunitetin e Janjevës

 

Prishtinë, Kosovë – Sot Njësia Shumëkombëshe e Specializuar e KFOR-it “Karabinieri” realizoi një donacion për komunitetin e Janjevës, në komunën e Lipjanit, në pjesën qendrore të Kosovës.
Dorëzimi i materialeve u bë në prani të Ambasadorëssë Kroacisë në Kosovë, shkelqësisë së saj znj. Marija Kapitanovic, Komandantit të KFOR-it, Gjeneralmajorit Guglielmo Luigi Miglietta dhe Komandantit të MSU-së, Kolonelit Paolo Coletta.
Kontigjenti ‘Karabinieri’dhuroi ushqim, veshmbathje si dhe lodra dhe mjete për vizatim dhe pikturim për komunitetin e vogël të Janjevës që përbëhet kryesisht nga kroatët.
Përfaqësuesit lokal falënderuan Karabinierëtpër këtë donacion dhe nënvizuan të mirat që donacioni sjell për fëmijët.
“Ky donacion i rëndësishëm i jep buzëqeshje këtyre fëmijëve dhe familjeve të tyre”, tha Ambasadorja e Kroacisë, dhe shtoi se “KFOR-i konfimon rolin e tij të paanshëm në rajon për të gjitha kombësitë”.
Ky aktivitet është pjesë e iniciativave që realizohen nga KFOR-i në dobi të popullsisë vendore, pavarësishtnga përkatësia fetare, kulturore ose etnike.
KFOR-i vepron në mënyrë të paanshme si reagues i tretë i sigurisë në ruajtjen e mjedisit të qetë dhe të sigurt si dhe lirisë së lëvizjes për tërë popullin e Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...