Published On: 6 Tetor, 2016

Don Lush Gjergji flet në Bibliotekën e Kongresit Amerikan për shenjtoren Nënë Tereza

 

Don Lush Gjergji është i njohur nga të gjithë, anë e mbanë trojeve tona në Ballkan si edhe në diasporë – jo vetëm si biografi kryesor i Nënë Terezes  por edhe si udhëheqës i dalluar në fushën fetare dhe kombëtare.  I përndershmi Don Lush Gjergji është ftuar nga Biblioteka e Kongresit Amerikan që të flasë për jetën dhe veprimtarinë e Nënë Terezës pas ditën e 14 tetorit, në atë institucion prestigjoz të dijes e të kulturës,  të njohur jo vetëm anë e mbanë  Amerikës por edhe anë e mbanë botës — mjaft i pasur edhe me libra dhe informacion për Shqipërinë, Kosovën dhe mbarë trojet shqiptare, informacion shumica e të cilit nuk gjëndet askund tjetër.  Konsiderohet që Biblioteka e Kongresit Amerikan dhe Biblioteka e Vatikanit të jenë dy institucione botërore më të pasurat me informacion mbi kulturën gjuhën dhe historinë shekullore të kombit shqiptar.

European Reading Room,
Jefferson Building, Room LJ-250
Friday, October 14, 2016
2:00pm – 3:00pm

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...