Published On: 31 Mars, 2016

Dokumenti bullgar njëmijëvjeçar: Shqiptarët (Arbërit) gjysmë-besimtarë, serbët nuk përmenden sepse “nuk ekzistonin”!

“1000-1018: Origjina e identitetit shqiptar

Referenca më e hershme rreth identitetit të shqiptareve mendohet të jetë një tekst bullgar i kompiluar rreth shekullit të njëmbëdhjetë. Teksti është zbuluar në një dorëshkrim serb që daton qysh nga viti 1628 dhe i publikuar më 1934 nga Radoslav Grujic.

 Teksti ka si për qellim të shpjegojë origjinat e gjuhëve dhe njerëzve të botes, dhe e bën këtë duke i ndarë kategoritë sipas 72 gjuhëve të ndryshme dhe tri ndarjeve fetare (besimtarë ortodoksë, gjysmë-besimtarë, dhe jobesimtarë).

Teksti nuk përmend serbët, duke sugjeruar që identiteti serb nuk ekzistonte akoma. Shqiptarët përmenden duke u kategorizuar si gjysmë-besimtarë.

Nga teksti shihet se në botë ka disa gjuhë të ndryshme, ku mes atyre të popujve ortodoksë, si: gjuha bullgare, greke, siriane, iberiane.

Ndër ato të gjysmë-besimtarëve: Alamanians (Gjerman), Franks (Francez), Magyars (Hungarez), Indians, Jacobites, Armen, Saxons, Lechs (Polak), Arbanasi (Shqiptar), Kroat, Hizi”, transmeton Faqja në facebook, “Shqyptari”, duke e theksuar si shpjegim të albanologut Robert Elsie, për lashtësinë e shqiptarëve. Shkrimin mund ta lexoni më poshtë.

 

LEXONI edhe: 

http://www.shqiptari.eu/zgjohet-ermira-mehemti-flet-per-seks-skandalin-ja-si-mbrohet-ajo/

http://www.shqiptari.eu/per-ata-qe-mbrojne-kurverine-dhe-tradhtine/

http://www.shqiptari.eu/o-tradhtar-o-kurvar-shporruni-nga-atdheu-turp-turp/

http://www.shqiptari.eu/skandal-trishtues-erotik-ermira-mehmeti-me-musa-xhaferi-ia-ha-krejt-ngulja-incizim-18/

http://www.shqiptari.eu/ja-pse-ali-ahmeti-kercenon-me-vrasje-gjakderdhje-video/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...