Debate Lajmi Levizes

Doktori psikopat dhe Hashim Thaçi

“Tyrylyly”-të ogurzeza të Presidentit

Shkruan: Nehat Hyseni

Emisioni humoristik i TV Top Chanel “Portokalli”, dikur e kishte personazhin e doktorit psikopat, i cili “pacientëve” të tij, në pamundësi që t’u ndihmonte duke u përcaktuar diagnozën përkatëse, si parakusht për t’i caktuar terapinë dhe medikamentet adekuate për t’i kuruar dhe shëruar, atij i pështjellohej tmerrësisht çdo gjë dhe i shndërrohej në kaos të vërtetë, duke përfunduar domosdoshmërisht çdo herë në “tyrylyly”.

Druajmë se kjo gjendje është duke i ndodhur Republikës së Kosovës aktualisht, por edhe më parë.

Pra, ekziston një kaos trishtues i shkaktuar prej paaftësisë së lidershipit aktual të Republikës, në krye me Presidentin Hashim Thaçi, të të kuptuarit të mirëfilltë dhe të drejtë dhe diagnostikimit adekuat të situatës politike aktuale e shoqërore në Kosovë.

Prandaj, e gjitha domosdoshmërisht përfundon në “tyryryly”!

E tillë është situata me ftesën e Presidentit për konsultim të partive politike e 24 korrikut 2017, për caktimin e mbledhjes konstituive të Kuvendit të Kosovës, më 3 gusht 2017.

Në këtë mbledhje nuk morën pjesë përfaqësuesit Vesvendosjes dhe të koalicionit LAA, të cilët kanë gjithsej 61 deputetë shqiptarë dhe përbëjnë shumicën e mjaftueshme për konstituimin e Kuvendit të Kosovës, madje edhe pa minoritetet.

Kurse, përfaqësuesi i koalicionit PAN, Enver Hoxhaj deklaroi se i kanë numrat, edhepse ky koalicion i ka vetëm 39 deputetë dhe nuk mund të krijojnë mazhorancë qeverisëse as me minoritetet dhe Listën Serbe, të dirigjuar nga Beogradi.

Prandaj, deklarata e tillë nuk mund të kuptohet ndryshe, veç si një “tyrylyly” e tij.

Ndërkaq, Presidenti Thaçi deklaron se “nuk duhet t’i jepet pushteti atyre të cilët ishin kundër institucioneve të Kosovës”!

Kjo do të thotë se Hashim Thaçi harron se është President dhe flet si përfaqësues i koalicionit PAN, të cilit mundohet t’ia siguroj pushtetin dhe qeverisjen e Republikës së Kosovës në mandatin e ardhshëm katër vjeçar.

Kjo është një “tyrylyly” e madhe e z. Thaçi!

Sepse, ai harron se kundër institucioneve të Kosovës ishin edhe AAK e Nisma si opozitë në mandatin e kaluar 2013-2017, meqë kanë marrë pjesë në hedhjen e gazit lotësjellës në Parlament së bashku me Vetëvendosjen.

“Tyrylylytë” ogurzeza të Hashim Thaçit si President i Republikës së Kosovës janë të mëdha dhe pafundësisht të shumta, që i kanë sjellur shumë të këqija këtij vendi.

Ndërkaq, deklarimi i tij për formimin e ushtrisë së Kosovës është një “tyrylyly” e stërmadhe e tij, ashtu si edhe tentativa e tij e paskrupullt për krijimin e Qeverisë së ardhshme të Kosovës me pakicën shqiptare dhe minoritetet.

Me këtë Qeveri ai don me qeverisë Kosovën duke u varur nga Beogradi, jo vetëm për krijimin e ushtrisë, por edhe për çdo imtësi rreth funksionimit të përditshëm të qeverisjes së ardhshme të Republikës së Kosovës.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *