Published On: 26 Dhjetor, 2015

LDK: Ahmeti më shumë po merret me Beogradin se me Prishtinën –i tepruan 20 milionë euro

Grupi i LDK-së në Kuvendin Komunal të Prishtinës ka kritikuar qeverisjen e kryetarit Shpend Ahmeti në lidhje me realizimin e buxhetit komunal duke thënë se dështimi i realizimit të tij, suficiti dhe bartja e mbi 20 milionë eurove për vitin 2016, janë më shumë se dështim i administrimit të Komunës nga kryetari Shpend Ahmeti.

Grupi i LDK-së konsideron se dështimi në inkasimin e të hyrave, prej mbi 10 milionë eurove, është dështimi më i madh i Shpend Ahmetit.

“Dështimi në realizimin e buxhetit të Komunës lidhet me ndërhyrjet politike të vazhdueshme të zyrave politike me sjellje dhe me imponime politike. Shpend Ahmeti doli të jetë njeri i kapur nga të mëdhenj të disa partive politike, sidomos nga të mëdhenjtë e VV”, thuhet në reagimin e asamblistëve të LDK-së në Komunën e Prishtinës, raporton Koha.net.

LDK thotë se pavarësisht deklarimeve të tija politike dhe me frustrim, “nuk ia zvogëlojnë dështimet milionëshe në kryeqytet”.

“Milionat e humbura në buxhetin e Prishtinës kanë ndikuar dhe po ndikojnë drejtpërdrejt në ekonominë e kryeqytetit”, thekson LDK.

Grupi i asamblistëve të LDK-së në Komunën e Prishtinës thotë se buxheti me 60% të projekteve kapitale, i parealizuar për këtë vit, po e çon Komunën në kolaps.

“Me këtë qasje zhvillimore ndaj kryeqytetit, me koncepte ideologjike të së kaluarës dhe me një kryetar që merret më shumë me Beogradin se sa me Prishtinën, viti 2016 do të jetë viti më i rëndë për kryeqytetin. Sipas këtyre trendeve zhvillimore me suficit kaq të lartë dhe me të hyrat më të ulëta në 5 vitet e fundit, çdo gjë mbi zhvillimin ekonomik në Prishtinë mund të jetë në gjendje kolapsi”, përfundon reagimi i Grupit të LDK-së në Komunën e Prishtinës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...