Published On: 23 Prill, 2016

Diskriminim poshtërues nga sistemi arsimor ndaj Shkollës Fillore “Atë Gjergj Fishta”

 
Tunë Gojani

Klinë – Kjo është shkolla fillore e fshatit Jagodë, e cila mbanë një emër të madh të një patrioti me nam te popullit shqiptarë.
Kjo shkollë dhe ky fshat kanë histori të madhe përbrenda qenies ekzistuese të tyre. Shkolla i ka qëndruar të gjitha stuhive të kohës pa u mbyllur asnjëherë, edhe atëherë kur në portën e saj kanë qëndruar paramilitarët me kallashnikovë. Fshati shquhet për qëndresë dhe për fshat ku në te gjitha luftërat për çlirim i kanë kontribuar pa ju shmangur situatave dhe çka është ma kryesorja atë kontribut që e kanë dhënë nuk e kanë fëlliqur. Pra, kanë mbetur emra në histori si emra burrash, e jo emra profiterësh, uzurpatorësh dhe hajnash.
Sot mbas çlirimit, mbas 17 viteve kjo shkollë gjendet ndër shkollat më të mjerueshme në komunën e Klinës. Mbas 17 viteve kjo shkollë paramendojeni nuk kanë ËC dhe gjithashtu as ujë të pijshëm.
Detyrohen fëmijët dhe mësimdhënësit me dal në malin e afërt për të kryer nevojat e tyre, që për shekullin në të cilin jetojmë nuk mund të quhet ndryshe, përpos absurditet. Këtë të *mirë* si dhuratë injorance këtij komuniteti dhe kësaj treve ua ka bërë Komuna e saj (duke mos i shfajësuar edhe gjumin e qytetarëve dhe përfaqësuesve të tyre që sot i marrin pagat si përfaqësues të kësaj treve).
Përpos shmangies së investimeve në proporcion me lokalitetet e tjera, përpos diskriminimit të kësaj ane edhe në çështjet e punësimit, subvencionimit, të arkëtimit të të ardhurave në mënyrë të veçantë nga anë të tjera, kjo nomenklaturë e shfrytëzon sot edhe mekanizmin e ligësisë dhe të njanshmërisë për ti bërë invazion kësaj treve me mësues të paligjshëm, pa përvojë, me diploma të trafikëve, kurse qytetarët e kësaj ane të dëshmuar, të certifikuar para shumë kohëve me merita sot i lë anash dhe i nokauton pa kurrfarë kriteri, pra në bazë të ligjit të Bajram Begut.
Për mendimin tim të gjitha këto lojëra të pista në dëm të komunitetit të lartpërmendur mendoj që janë lojëra të trokuara nga individ të caktuar për ta lodhur këtë trevë dhe për ta detyruar që ngadalë edhe të zbrazet.

Ndoshta pak jam shumë i drejtpërdrejtë, por mendoj që gjërat e ndjeshme duhet me i debatuar hapur të gjithë se bashku dhe po ashtu te gjithë me i dënuar veprimet qe hapin rrugë mospajtimeve dhe intolerancës si dhe me gjetur së bashku alternativa të përmirësimeve të këtyre akteve të njëanshme dhe të dëmshme.
Besoj që shkrimin timin do ta lexojnë edhe komunarët tanë nga Klina.

Në fund kërkoj nga komuniteti i trevës së kësaj ane të lartpërmendur që në asnjë mënyrë mos të lëshoj pe ndaj invazioneve të tilla.
Ju sugjeroj që të mblidheni të gjithë dhe të protestoni para Komunës, kuptohet duke i lajmëruar me kohë mediat.
Nëse ky hap nuk do ti skuq të paskuqurit, atëherë ka mekanizma më të lartë sesa ata të nivelit komunal që do të dalin para kësaj çështje problematike për të gjetur zgjidhje.
Bashkëfshatar, klinas, mos hezitoni ta flisni të vërtetën dhe mos hezitoni ta mbroni atë që ju takon.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...