Published On: 16 Janar, 2016

Disa i bashkonte KOS-i Serb e disa i bashkonte Klosi!

Histori nga më të çuditshmet kanë ndodhur në luftën e fundit në Kosovë. Shumë njerëz u bashkuan në mënyra nga më të çuditshmet, në luftë madje, dhe më pas edhe në paqe. Por, fillet e bashkimit janë të çuditshme. Kështu, gjatë luftës disa ish figura jo pak të njohura në diasporë më shumë ishin të njohur për marksizëm komunizmin e tyre se sa për atdhetarinë e vërtetë. Pas flamurit fshihej një djallëzi e madhe shpërfytyrimi shqiptar, të cilën ende as sot nuk e kemi tejkaluar aspak. Por, kishte edhe të tjerë që u mbijetuan kohërave dhe vazhdojnë të jenë thua në krye të sistemit duke qenë dikur edhe bashkëpunëtor të shërbimit sekret serb, atij ushtarak i njohur me shkurtesën KOS-i. Ndërkohë, një rol të veçantë do të luante Shërbimi Kombëtar i Shqipërisë SHIK, i cili më pas do të quhej Shërbimi Informativ Shqiptar, SHISH. Është pra e çuditshme se si ky shërbim afroi dhe krijoi një rrjet njerëzish që bashkëpunuan shumë afër gjatë luftës me njerëz të KOS-it, dhe që të gjithë së bashku thuaja e luftonin hapur, ushtrinë e Kosovës, që po formohej me shumë mund. Një veçori tjetër e kësaj krijese ishte se ata së bashku për të krijuar fuqi sa më të madhe vazhdonin të vrisnin shqiptarë, madje nga viktimat e para do të ishte ministri i Luftës, kolonel Ahmet Krasniqi. Shqiptari.eu

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...