Published On: 27 Maj, 2017

Diktat në Demokraci!

Nga: Aleksandër Rena
Republika e Re ishte një fasadë e programuar për të fundosur atë pikë shprese që njerëzit anë-mbanë Shqipërisë mbollën për një jetë më të mirë dhe ku arsyeja bindëse ishte funksionimi i demokracisë së plotë, si dhe pluralizmi politik i percaktuar ne marreveshjen Ramizi me studentet (vitet 89-90-91).. Titaniku PD, RA! Mbase ky ka qene pakti i radhes per fundin e tranzicionit ne Shqiperi nga Kreret Boterore ne takimet e shumta midis tyre keto kohe..Ndofta kjo ka qene dhe garancia e vetme per te mos prekur askend qe ka kaluar si akrobat telin e llumit korruptiv te politikes keto 27 vite te erreta ne Shqiperi..Ndofta,,,ndofta, ka dhe arsye te tjera, por nje gje eshte e vulosur dhe UTOPIKE: Ne asnje vend te botes nuk egziston demokracia! Egzistojne manovra demokratike, te cilat zbusin sadopak Tiranine e Perandoreve ne Krye te Pushtetit! Komunistet ne mbare boten rane dakort se: Kapitalizmi eshte nevoje per zhvillimin e lojes ekonomike te centralizuar sipas se ciles, hallkat e zinxhirit do te fillonin te rritenin dhe te trasheshin drejt gojes se qenit, ku i zoti i shtepise nuk do te kishte me ankthin e kafshimit te komshinjeve, si sherr per te ardhmen e familjes dhe shtepise se tij. Pra artistet e komunizmit, e dinin fare mire se Kapitali i Marksit, ishte thjeshte nje fasade per dekadat dhe shekujt qe do pasonin Kombet dhe Republikat e Botes “Moderne”… Prandaj ata e hodhen ne treg, ku sot e proklamojne si nje sukses te garantuar per te ardhmen e kapitalizmit ne arenen nderkombetare! Por ajo cka ndodhi me marreveshjen e arritur te politikes sone, kuptohet fare mire ne rreshtat e paragrafit te mesiperm si dhe me poshte. Bashkimi i PD-se me PS-ne dhe LSI-ne, nuk ishte Tradheti Kombetare (sic e quajne disa), por garancia qe Ramizi u dha kancelarive Boterore se Shqiperia kurren e kurres nuk do te devijoje nga rruga e Ilumizmit te Leninit, Engelsit, Marksit, Stalinit, Çurçillit dhe te gjithe Bolshevikeve te tjere qe jane shperndare duke komanduar Kombet dhe Republikat e tyre neper Bote. Pra ne kete koncept marreveshja e ketyre 3 forcave tregon mesemiri besnikerine e politikaneve tane ndaj ideologjise dhe eterve te tyre bolshevike! Tentativa per shkrirjen e Partive te vogla, apo eleminimin e disa Kryetareve Partiak nga skena politike, tregoi kafshimin e terbuar te diktatures qe i polli ata, si shpagim per t’ju treguar se kush komandon realisht ne kete vend dhe si, ne c’menyre! Tashme jemi nje loje te re perpara, ku aktoret kryesore, po percaktojne rrugen e nisur si dhe postet vakante per ndarjen e gradave sipas pervojes dhe hierarkise se piramides! Ngelet per t’u pare, nese kjo rruge do kete fundosje te metejshme apo ndofta do filloje te kafshoje veteveten si film i trilluar per te mos nxjerre ne skene diktaturen qe komandon sot Globin, por dhe Shqiperine tone!!
Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...