Published On: 23 Tetor, 2016

Dieta me shumë sheqer shkatërron fytyrën tuaj

Shumica e rreziqeve të një diete me nivel të lartë sheqeri janë të njohura për të gjithë ne, nga prishja e dhëmbëve e deri te kilet e tepërta në bark.

Por një efekt negativ që jo shumë e dinë, është se si sheqeri i tepër mund të dëmtojë në mënyrë serioze fytyrën tonë.

Një fenomen i quajtur si “fytyra sheqer” mund të ndodhë kur njerëzit konsumojnë shumë sheqer, dhe shkakton: akne, qese poshtë syve dhe zbehje të fytyrës.

Shkencëtarët paralajmërojnë njerëzit se duke mos qënë të informuar mund t’i dëmtojë më shumë seç ata e mendojnë.

Sheqeri shkatërron veshjen e kolagjenit, gjë që bën që lëkura të humbë freskinë dhe elasticitetin.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...