Published On: 17 Prill, 2016

Dieta “Banania e mëngjesit”: Lehtë dhe shpejt deri te pesha e dëshiruar

Parimi themelor “i shpikësit” të kësaj diete është kafjalli që përmban vetëm një banane dhe ujë të zakonshëm me temperaturë dhome që mund të kontribuojë në heqjen e konsiderueshme të peshës pa marrë parasysh se çka hani në pjesën tjetër të ditës.

Dietën e ka shpikur Hitoshi Vatanbe, i cili është marrë me studimin e mjekësisë preventive, dhe bashkëshortja e tij Sumiko, farmakologe.

Ditën duhet ta filloni me konsumimin e bananes. Nëse një banane nuk ju ngop, mund të hani edhe një, por nuk duhet të tejngopeni.

Duke ngrënë banane pini edhe një gotë ujë me temperaturë të dhomës. Uji nuk duhet të jetë i ftohtë ose i ngrohtë, por patjetër të jetë në temperaturë të dhomës. Nëse dëshironi të pini kafe, bëjeni atë 20 minuta pas ngrënies (mëngjesit).

Konsumoni drekë dhe darkë normale. Me këtë dietë nuk kufizohet konsumimi i kalorive, e as nuk kërkohen prodhime të caktuara të largohen nga ushqimi. Megjithatë, nëse dëshironi që dieta të jetë efikase, është e nevojshme ta ndaloni konsumimin e ushqimit të yndyrshëm.
Rregulla e vetme që duhet ta respektoni është që të mos tejngopeni, dmth hani deri sa nuk jeni 80% të ngopur.

Vetëm në ora 15 pasdite lejohen disa copë çokolatë (2-3 copa). Mbrëmja nuk duhet të jetë më vonë se ora 20. Këshillohet që ushqimi i fundit gjatë ditës të jetë në ora 18:00.

Nëse dëshironi mund të merreni me aktivitete fizike nëse kjo nuk ju sjell stres dhe dhimbje. Dieta propozon ushtrimet si një opcion.

Detyrimisht bini në gjum para mesnatës. Sa më herët, aq më mirë.

Banana-diet-plan

Popullariteti i madh

Dieta “Banane e mëngjesit” fillon të tërheq vëmëndjen e Japonezëve me dëshirë për tu dobësuar pasi që Hitoshi Vatanabe paraqiti se me ndihmën e kësaj diete e kishte zvogëluar peshën trupore për 16.8 kilogram.

Por, kur këngëtarja e operës Japoneze – Kimiko Mori publikisht pranoi se kishte humbur peshë gati 7 kilogram për 6 javë, dieta me banane u bë një hit i madh në Japoni. Atëherë importi i bananeve në Japoni ishte rritur për 25%, por as ajo nuk kishte arritur ta mbulojë kërkesën, dhe si rezultat i kësaj raftet për banane në supermarketet kishin qenë të zbrazëta për një kohë të gjatë.

Mbështetësit e këtij regjimi të të ushqyerit rekomandojnë që dieta “Banane e mëngjesit” të praktikohet më së paku 2 javë. Pjesa më e madhe e njerëzve aspak nuk kishin ndjerë se janë në dietë, andaj edhe i përmbahen rregullave të lartëpërmendura për një kohë më të gjatë.

Në internet forumet dhe bloge, ata që kishin arritur t’i përmbahen dietës paraqesin rezultate të ndryshme. Por, realisht është që të pritet zvogëlim i peshës trupore me 3 – 3.5 kilogram për dy javë.

Që të arrini afekt maksimal, zvogëloni konsumimin e ushqimit të yndyrshëm, mos hani deri sa të ngopeni dhe praktikoni aktivitet fizik së paku 30-45 minuta çdo ditë. /Telegrafi/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...